23948sdkhjf

Nye afløb redder gamle bygninger

Nyinstallerede linjeafløb fra Unidrain i en fredet bygning på Frederiksberg betegens af Kulturarvstyrelsen som en af de 10 mest opsigtsvækkende renoveringer.
Forkerte og forældede afløbsinstallationer udgør en stor risiko for vådrumsskader i gamle og historiske byggerier - og når først skaden er sket, er den dyr at rette op på.

Eksperter på området har derfor fået øjnene op for nyeste afløbsteknologi og -installationer, som kan sikre de gamle, fredede bygninger mod fugtskader.

En nyligt gennemført renovering på Frederiksberg er blandt de mere opsigtsvækkende.

Opsigtsvækkende renovering af fredet bygning
Den fredede bygning Gymnastikhuset, en del af Godtvedskolen på Frederiksberg, har netop fået installeret nye linjeafløb fra danske Unidrain. Og ifølge Kulturarvstyrelsen er renoveringen blandt de 10 mest opsigtsvækkende i Danmark. For arkitekterne bag opgaven, var virksomhedens produkter et oplagt valg.

– Gymnastikhuset skulle være tidssvarende og samtidig bevare sit historiske udtryk. Det var den opgave, vi blev stillet. Og at imødekomme sådanne krav kan godt være en udfordring, når man arbejder med fredede bygninger. Vi valgte linjeafløb fra Unidrain til baderummet, fordi afløbet på en gang er klassisk og moderne. Samtidig med, at afløbet er en smuk og sikker løsning. Løsningen opdaterer funktionaliteten og bevarer samtidig Gymnastikhusets originale udseende, fortæller Gunhild Jørgensen, sagsarkitekt på renoveringen af Gymnastikhuset for LH Arkitekter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.266