23948sdkhjf

Overskud hos murerfirma

Horne Murerne A/S, der er en del af STB Byg, er inde i en positiv udvikling, og fremgangen ser ud til at fortsætte i 2012.
Fleksibilitet og høj faglighed er nøgleordene bag den vækst, som Horne Murerne oplever netop nu.

Resultatet af fleksible medarbejdere, en optimeret organisation og en pæn ordretilgang har i 2011 skabt en omsætning på over 30 mio. kr., et resultat på 0,6 mio. kr. efter skat og stor tro på fremtiden.

Ved at flytte sig efter opgaverne udvides antallet af potentielle kunder, og hos Horne Murerne, der holder til i Horne ved Varde, har man takket ja til opgaver, selvom det har betydet, at arbejdspladsen for en tid har ligget i Aalborg eller Odense.

- Vi har trimmet virksomheden og står nu tilbage med en kerne på 25 mand, som både er fleksible og meget dygtige rent fagligt, men også har den her vilje til at løse opgaverne. Samtidig brænder de for virksomheden og faget, fortæller murermester Svend Erik Pedersen, der står for den daglige ledelse af Horne Murerne.

Moderne stalde og vikingehytter
Horne Murernes kompetencer spænder vidt og går fra nye, moderne bygninger til huse bygget efter gamle håndværksmæssige traditioner. Opgaverne tages ind i såvel hoved- som fagentreprise og omfatter også vedligeholdelses- og renoveringsarbejder.

Firmaet er især kendt for sine nye, moderne staldbygninger, og landbrugsbyggeriet tegner sig da også for 50 procent af omsætningen.

- Vi har bygget rigtig mange stalde, da der er mange dyrehold i Vestjylland. Dermed har vi fået stor erfaring og viden om krav og muligheder i landbrugsbyggeriet, hvilket forstærkes yderligere af det faktum, at mange af mine folk har haft berøring med landbruget fra barnsben, siger Svend Erik Pedersen.

I en helt anden ende af den håndværksmæssige kunnen befinder vikingehytterne for Ribe Camping sig. Hytterne er bygget i massivt egetræ og muret bindingsværk og bygget efter de gamle håndværkstraditioner.

På kurser på Center for Bygningsbevaring i Raadvad er Horne Murerne blevet certificeret til at mure med brændte fuger, bygge kirker samt renovere fredede bygninger under Kulturarvstyrelsen.

Virksomheden har i 2011 haft fagentrepriserne på bl.a. Retten i Herning, Campus Varde og Campus Silkeborg, ligesom det altid er et af firmaets sjak, der svinger murerskeen, når der opføres lavenergihuse i samarbejde med STB Byg og Lavenergihuse.net.

Over 25 år på bagen
Horne Murerne A/S, der siden 2008 har været en del af STB BYG Holding, blev etableret i 1986 af to murermestre og en kloakmester, som fortsat er med i den daglige drift.

Firmaet råder over en serviceafdeling, tre støbehold, to store murersjak, et flisehold, en stilladsafdeling og et værksted.

Det er i dag STB Byg Holding, der tager sig af udvikling, forretningsplaner og den overordnede administration af Horne Murerne, mens murerne gør det, de er bedst til – støber og murer.

Læs mere om STB Byg i artiklen STB Byg med vækst og overskud
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172