23948sdkhjf

Bæredygtigt byggemateriale i nybyggeri

Lindgaard A/S arbejder med arkitekt Søren Kibsgaard på restaureringen af et fredet tanghus på Læsø. Arbejdet er del af indsatsen for at bevare den unikke egnsbyggeskik.
Sammen med arkitekt Søren Kibsgaard deltager Lindgaard A/S i et projekt med restaurering af et fredet tanghus på Læsø. Det oplyser det rådgivende ingeniørfirma på deres hjemmeside.

Restaureringen er en del af en større indsats for at bevare og udvikle den unikke egnsbyggeskik, så den kommer styrket ind i fremtiden. Realdania Byg er bygherre på sagen.

Bæredygtighed i eksperimenterende nybyggeri
Realdania Byg restaurerer ’Kalines hus’, et fredet tanghus fra 1865 på Læsø, og opfører et nyt sommerhus på nabogrunden. Projektet skal vise fremtiden for tang som et bæredygtigt byggemateriale i eksperimenterende nybyggeri og sikre overlevelse for øens flere hundrede år gamle byggeskik.

’Kalines hus’ er et fredet tanghus og tilhører den lille håndfuld ejendomme på Læsø, som stadig har et helt tangtag. Efter 150 år trænger tagets tang dog til omsorg, og hele bygningen restaureres derfor nu, så den bevares for eftertiden.



Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.099