23948sdkhjf

Tekniq: Godt grundlag for virksomheders udvikling

Det netop vedtagne mæglingsforslag giver virksomheder et godt grundlag for at styrke sin konkurrenceevne og lønsomhed, lyder vurderingen fra Tekniq.
Med 69,6 % ja-stemmer på lønmodtagersiden og 100 % ja fra arbejdsgiverne er forligsmandens mæglingsforslag blevet stemt hjem med et overvældende flertal. Dermed ligger de overenskomstmæssige rammer fast de næste to år.

- Tekniq er tilfreds med det mæglingsforslag, der blev resultatet denne gang, men vi vil også gøre vort til, at vi om 2 år når til enighed med Blik og Rør og Dansk Metal og når frem til en fremtidsorienteret aftale, der kan styrke branchens udviklingsmuligheder, siger Niels Jørgen Hansen, administrerende direktør i Tekniq.

I organisationen glæder man sig over løsningen, som man føler afspejler de økonomiske forhold.

- De enkelte virksomheder har dermed fået et rigtigt godt grundlag for at styrke sin konkurrenceevne og lønsomhed. Og det er der brug for. Blandt andet fordi vi i en alt for lang periode havde en lønudvikling, der var væsentlig større end i udlandet, siger Niels Jørgen Hansen.

Håber på bedre Blik og Rør-løsning næste gang
For Blik og Rørs vedkommende deltog godt 40 % af medlemmerne i afstemningen. Ca. 96 % stemte nej.

- Det er ikke så overraskende set i lyset af, at Blik og Rør og Tekniq ikke kunne nå til enighed, men måtte overlade til forligsmanden at udarbejde en løsning sammen med LO og DA. Blik og Rørs medlemmers tilkendegivelse må ses som udtryk for, at de helst ser, at deres forbund er i arbejdstøjet og gør sit yderste for at nå til enighed med deres modpart, Tekniq. Vi håber, at det fører til et mere konstruktivt forhandlingsforløb næste gang, siger Niels Jørgen Hansen.

Mere at arbejde videre med
På elområdet stemte 82 % af de elektrikere, der deltog i afstemningen, ja til resultatet.

- Tekniq havde gerne set, at vi på en række punkter også fik større fleksibilitet, så det blev lettere at finde hensigtsmæssige løsninger i den enkelte virksomhed. Det lykkedes desværre ikke denne gang, så denne udfordring har vi også til den næste overenskomstforhandling, siger Niels Jørgen Hansen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.387