23948sdkhjf

Udvikling under varmere himmelstrøg

Fire mand fra Enemærke & Petersen med produktionsdirektør Henrik Mielke i spidsen er netop taget til Tanzania.
I mandags, den 16. april, drog en lille delegation fra Enemærke & Petersen til Tanzania. Men ikke for at tage på safari.

I kufferten medbringer produktionsdirektør, Henrik Mielke sine gamle lærebøger, passer og lineal, og ledsages af to af firmaets håndværkerlærlinge og håndværksmester, Ejnar Jensen. De fire rejsekammerater skal til byen Nkwenda i Nordtanzania, hvor Enemærke & Petersen over en længere periode har ydet aktiv støtte til 12 håndværkerlærlinges uddannelse.

De to håndværkerlærlinge skal følge undervisningen på den Tanzanianske skole, mens Henrik Mielke skal undervise i matematik og geometri samt fortælle de afrikanske elever om, hvad uddannelse og udviklingsprojekter kan føre til.

Praktiske udviklingsprojekter
Henrik Mielke, som oprindeligt er uddannet murer og ingeniør har, for år tilbage, boet og arbejdet flere år i Afrika, hvor han har lært det lokale sprog, swahili. Henrik har således god baggrund og indsigt i forholdene til at kunne undervise og perspektivere værdien af at investere i uddannelse og udviklingsprojekter.

Ejnar og Henrik har begge besøgt skolen i Nkwenda tidligere. De er således klar på, hvad, der møder dem og det er én af styrkerne ved at arbejde fokuseret og kontinuerligt med praktiske udviklingsprojekter.

Svinghjulsfilosofi
En anden - og nok vigtigste - styrke i dette ulandsprojekt er hjælp-til-selvhjælps-konceptet. De rejsendes medvirke aktivt til at gøre unge mennesker i stand til at bygge og fremstille brugbare og salgbare komponenter og varer, er en kæmpe tilfredsstillelse. Og hvis de unge håndværkere oven i købet kan hive andre med og lære fra sig - vil der komme gang i den svinghjulsfilosofi som Enemærke & Petersen selv driver sin virksomhed ud fra.

Projektet lader sig gøre som en del af en social støtteaftale som Enemærke & Petersen og alle medarbejdere i virksomheden årligt bidrager til i fællesskab.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14