23948sdkhjf

Milliarddyr feriepark rykkes ind i landet efter dyster klimarapport

Den planlagte feriepark Nordborg Resort på Als til knap 1,4 mia. kr. har fået en helt ny masterplan, efter at FN’s nye klimarapport fra IPCC for nylig har advaret om hurtigere temperaturstigninger og højere havniveuaer end tidligere ventet.

Det skriver Ugeavisen Sønderborg.

Som følge af de nye klimatal og analyser af kysterosionen har udviklingsselskabet Nordborg Resort Ejendomme A/S nemlig valgt at, nogle af de planlagte sommerhuse samt resortets restaurant rykkes tilbage i landskabet og væk fra kysten, skriver avisen.

- Vi har skullet tage hensyn til højere vandstande og 100-årshændelser. Det hele skal ske med hensyntagen til Natura 2000-området. Det har betydet, at vi har lavet vores masterplan fuldstændigt om med blandt andet opdateret kloakering, regnvandsbassiner og nye visualiseringer, siger Niels Feerup, der er direktør i Nordborg Resort Ejendomme A/S, til avisen.

Af den grund bliver projektet forsinket med måneder, så første spadestik nu er planlagt til første kvartal 2022 i stedet for oprindeligt i efteråret 2021. Indvielsen ventes ifølge avisen stadig i andet kvartal 2024.

Færdigbygget skal resortet bestå af 440 feriehuse på cirka 34.000 kvm samt et overdækket bycenter, havbad, promenade og indendørs tropisk vandland. Altsammen til en forventet totaludgift på 1,376 mia kr. Hoffmann A/S vandt i marts den første af to totalentrepriser i projektet.  

Nordborg Resort Ejendomme A/S ejes af Linak Holding, moderselskabet for industrivirksomheden Linak, samt Bitten & Mads Clausens Fond, som ejer halvdelen af Als-virksomheden Danfoss, og som før har skudt penge i lokalområdet.

Planerne om Nordborg Resort gik tidligere under navnet Nordals Resort.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109