23948sdkhjf

Digital projektering i globalt perspektiv

100 studerende projekterer i disse dage en stor udvidelse på Sygehus Syd i Aalborg. Vietnamesiske studerende fra ny dansk konstruktøruddannelse i Ho Chi Minh City er med.
Onsdag, torsdag og fredag i denne uge afholdes ”De Digitale Dage” – en årligt tilbagevendende begivenhed, arrangeret af UCN Teknologi, Aalborg Universitet, Tech College Aalborg og SmartCity.dk.

Foruden foredrag af tolv førende eksperter indenfor digitalt sygehusbyggeri samler årets digitale dage 100 studerende fra ni forskellige byggeuddannelser, der skal projektere en ny bygning til Onkologisk Afsnit ved Sygehus Syd i Aalborg.

For at teste byggeriets globale, digitale perspektiver og barrierer deltager et hold studerende fra konstruktøruddannelsen på University of Architecture i Ho Chi Minh City i konstruktørgruppens arbejde. Målet er at undersøge de aktuelle muligheder for effektiv udnyttelse af tidsforskellen.

- Når det er dag i Danmark sover de i Vietnam, og vi vil på årets digitale eksperimentarium teste byggeriets muligheder, fordele og ulemper ved at udnytte tidsforskellen i et 24-timers perspektiv, hvor konstruktøropgaverne ved fyraften i Danmark flytter til skærmene i Vietnam og vice versa, forklarer Walther Terry Jackson, der er leder af den internationale linje på UCN’s konstruktøruddannelse.

Dansk konstruktøruddannelse på vietnamesisk universitet
Walther Terry Jackson har, med opbakning fra det vietnamesiske undervisningsministerium, arbejdet på at etablere en ny danskinspireret konstruktøruddannelse på Universitetet i Ho Chi Minh City siden sidste forår.

Han forklarer, at de studerende i Vietnam er med bag skærmene som ligeværdige deltagere gennem brug af BIM-server-platformen og det internationale fildelingsformat IFC.

- Konstruktørgruppen i Danmark får ’serveretten’, men også i Vietnam er det digitale byggeri i hastig udvikling. Det digitale vietnamesiske konstruktørhold er gearet til at give de danske kolleger professionelt modspil, sparring og effektiv back-up, og fokus er på samarbejdet om at udnytte alle døgnets timer i et ligeværdigt samspil.

- Forsøget følger nøje spillereglerne i byggeriets digitale eksperimentarium, hvor vi i år har 100 studerende fra ni forskellige byggefaglige uddannelser, der med afsæt i gensidig faglig respekt løfter opgaverne i fællesskab på tværs af fagene, siger Walther Terry Jackson.

Projektteamet får, foruden support fra studerende datamatikere, også reference til en brugergruppe fra sundhedsuddannelserne, der skal teste brugervenlighed i de udviklede løsninger.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081