23948sdkhjf

Det Sker: ”Vinduesdag for Byggefolk”

Dansk Passivhus Forum giver et overblik over nogle af energivinduerne på ”Vinduesdag for Byggefolk” den 21. maj i Næstved.
Den 21. maj afholdes Vinduesdag for Byggefolk, hvor rådgivere og entreprenører kan se alle de vinduesprodukter, der bejler til projekter indenfor klasse 2015, 2020 og Passivhuse.

- Der er sket meget i vinduesbranchen i de sidste to-tre år og det er på tide, i et bredt overblik, at fokusere på hvad der kan forventes af et moderne, højtydende lavenergivindue, og se alle de relevante produkter, der er på markedet.

- Vi inviterer derfor arkitekter, ingeniører, entreprenører og bygherrer til en Vinduesdag, hvor de kan høre om alle de relevante produkter og konkret røre ved dem. Det drejer sig om cirka 15 facadevinduer/døre, ovenlys og tagvinduer, siger Søren Pedersen, formand i Dansk Passivhus Forum.

Hands-on
Det er velkendt, at det at ’røre’ ved et produkt fortæller meget om dets kvalitet og giver en konkret
oplevelse: Er det ’slasket’? Er hængslerne OK? Lukkemekanisme? Sikkerhed? Hver udstiller viser derfor et funktionsdygtigt vindue og en dør i 1:1 med beslag etc.

Arrangementet finder sted på EUC Sjælland i Næstved, og blandt udstillerne er Illumino (Energy), Idealcombi (Futura+), Internorm, Skjern Vinduer (Ecliptica), Protec (Classic+), Glas Trösch og Scandia-Windows (Unic+).

Fup eller fakta?
Det kan være svært at skue igennem snak og markedsføring. På Vinduesdagen udleveres derfor standardiserede dataark med oplysninger om vindueskonstruktionernes og standardrudernes energi- og lysforhold (Uf, Ψg, Ug, gg og LTt). Indledningsvist gennemgås de centrale begreber omkring vinduers og bygningers energibalance og forholdet mellem karm og glasareal.

Arrangementet er rettet mod professionelle byggefolk, specielt projekterende, udførende og bygherrer. Det afholdes i et samarbejde mellem Dansk Passivhus Forum og Videnscenter for Bæredygtigt Byggeri i Næstved.

Læs mere på www.danskpassivhusforum.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078