23948sdkhjf

International pris til stort københavner-byggeri

FN Byen på Marmormolen høstede international anerkendelse, da byggeriet onsdag modtog den prestigefulde pris ”GreenBuilding Award” for sin imponerende energieffektivitet.
FN Byen er et byggeri i særklasse, når det kommer til grøn energi og miljørigtige løsninger. Det blev i går slået fast af Europa-Kommissionen ved den årlige prisuddeling i Frankfurt, hvor byggeprojekter, som er særligt energibesparende og innovative, belønnes.

- FN Byen er et særdeles ambitiøst og innovativt byggeri, og det er naturligvis glædeligt, at der bliver lagt mærke til det internationalt. I By & Havn og hos entreprenørerne har vi efterhånden oparbejdet rigtig meget know-how om, hvordan man bygger energieffektivt, og al denne viden har vi kunnet lægge ind i FN Byen, siger Jens Kramer Mikkelsen, adm. direktør i By & Havn.

Prisen, som er et led i kommissionens GreenBuilding Programme er tidligere blevet uddelt til Siemens kontorbyggeri i Frankrig, Athens Lufthavn i Grækenland og havnekontoret i Ghent, Belgien.

Et stærkt signal
FN Byen er bygget som et lavenergiklasse 1-hus i henhold til bygningsreglement 08. Det er betegnelsen for et energieffektivt byggeri, som bruger mindre end 50 kWh pr. m2 pr. år til opvarmning, køling, belysning, ventilation og så videre.

Der vil blandt andet være et stort solcellesystem på taget, afkøling vil ske med havvand, og byggeriet opføres på en ø, som er konstrueret til lejligheden. Bygningen kan rumme op til 1.750 arbejdspladser, og de mange medarbejdere forventes at tage byggeriet i brug i begyndelsen af 2013.

- FN-byen bliver et symbol for det tætte forhold mellem Danmark og FN. Med bygningens høje standard for energi og miljø bliver den et stærkt signal om Danmarks globale førerrolle og høje ambitionsniveau for grøn teknologi, siger udviklingsminister Christian Friis Bach.

Om byggeriet
By & Havn udlejer byggeriet på knap 45.000 m² og 6.000 m² kælder til den danske stat med et antal FN-organisationer som brugere umiddelbart efter færdiggørelsen.

FN Byen er konstrueret af det rådgivende ingeniørfirma Orbicon og tegnet af det danske arkitektfirma 3XN. E. Pihl & Søn er entreprenører for hele byggeriet. FN Byen bliver en del af den kommende byudvikling på Marmormolen, hvor der også er planlagt andet erhverv, boliger, en park og to karakteristiske tårne forbundet af en cykel- og gangbro i 65 meters højde.

FN i Danmark består af:
• FN’s projektstyringsenhed UNOPS’ globale kontor
• FN’s udviklingsorganisation UNDP’s nordiske kontor
• FN’s sundhedsorganisation WHO’s regionale Europa-kontor
• FN’s børnefond UNICEF’s globale forsyningsdivision
• FN’s befolkningsorganisation UNFPA’s nordiske kontor
• FN’s fødevareorganisation WFP’s nordiske kontor

Hertil kommer Unicefs verdenslager, som placeres i et nyopført lager ikke langt fra selve FN Byen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125