23948sdkhjf

Flydemørtel støber fremtidens undergulve

Flydemørtel sikrer kvalitetsundergulve, som ofte kan afleveres før tid. Hos OL Gulve, der er specialister i at støbe undergulve i flydemørtel, har de blandt andet udført 17.000 m2 undergulve til de 200 boliger i SHIP ude i ”stævnen” af Aarhus Havn. Flydemørtel danner også fundamentet under Carlsbergs nye hovedkvarter.

Det tog kun OL Gulve omkring otte måneder at aflevere den 17.000 m2 store undergulvsopgave med indbygget varmerør og lyddug i SHIP Aarhus Havn. Opgaven blev afleveret før tid på grund af godt samarbejde med de andre aktører og ikke mindst flydemørtlens mange gode egenskaber.

Tryghed i opgaverne
”Flydemørtel sikrer en ensartet kvalitet af undergulvet hver gang. Vi kan lægge gulvet præcist, så vi ikke skal reparere på det efterfølgende, uanset om det er i boligbyggeri, til institutioner eller til erhvervsbygninger,” siger Ole Thomsen, der er medejer & salgschef hos OL Gulve, og han understreger, at hovedentreprenørens tryghed altid er i højsædet, når gulvene støbes. ”Flydemørtlens gode egenskaber betyder, at vi ofte kan optimere tidsplanen, men det er intet værd, hvis ikke teamet er dedikeret og proaktivt. Tryghed i opgaverne ligger dybt forankret i vores DNA, og det, der driver os til at levere undergulve af højeste kvalitet, er samspillet med byggeledere, leverandører og underentreprenører,” forklarer Ole Thomsen. OL Gulve leverede også 9.000 m2 skræddersyet undergulvskonstruktion med trinlydsdæmpning til Carlsbergs nye hovedkvarter i København.

"Flydemørtel sikrer en ensartet kvalitet af undergulvet hver gang"
Ole Thomsen - Medejer & salgschef hos OL Gulve

12-15 tons gulv i timen
Den selvnivellerende flydemørtel udgør sidste og dermed øverste lag i undergulvskonstruktionen, og netop mørtlens gode egenskaber er med til at sætte kvalitetsaftrykket på et stabilt og jævnt undergulv af høj kvalitet, der er klar til alle former for topbelægning. OL Gulve anvender maskinel, der kan pumpe op til 15 tons af den selvnivellerende flydemørtel i timen ind på en etage, hvilket svarer til 200 m2. Teknologien sikrer også et bedre arbejdsmiljø for montørerne, da arbejdsmetoden mindsker den fysiske belastning markant.

Høj kvalitet hver gang
De erfarne montører hos OL Gulve højdesætter, spartler og vælger produkt efter de styrkekrav, der stilles i forhold til topbelægningen, så de har den nødvendige planhed og kvalitet. ”Vi vælger altid de bedst egnede materialer til det enkelte gulv, fordi vi ikke er underlagt private labels eller andre forpligtende aftaler med producenter. Derfor kan vi altid frit vælge fra øverste hylde og skræddersy den løsning, der er bedst for projektet, hvilket giver bygherre tryghed for, at vi leverer et undergulv af høj kvalitet,” fortæller Ole Thomsen.

Overholder branchens krav
Allerede få timer efter at de mange kvadratmeter flydemørtel er pumpet ind, kan man gå på gulvet. Så der går ikke mange minutter, før pumpebilen har forladt byggepladsen, til næste fagentreprise kan gå i gang. ”Den selvnivellerende effekt betyder, at materialet er plant og overholder de gældende tolerancer for rethed i henhold til brancheorganisationens GSO´s overfladekrav. Vi skal ikke efterfølgende rette til og udbedre flydemørtlen. Den er klar til at få monteret den ønskede topbelægning,” forklarer Ole Thomsen.

OL GULVE
OL Gulve, der blev etableret i 2006, er specialister i
støbte undergulve. Virksomheden har fokus på at
finde de bedste opbygninger og løsninger indenfor:

  • Gulvopretning
  • Lydgulve
  • Varmegulve
  • Industrigulve
  • Selvbærende gulve

www.olgulve.dk

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078