23948sdkhjf

Ny partnerskabsaftale i Vejle

En ny partnerskabsaftale mellem Vejle Kommune og Dansk Byggeri skal sikre flere unge en praktikplads i bygge- og anlægsbranchen.
En ny ordre betyder måske også en ekstra lærling på byggepladsen.

Håndværksvirksomhederne i Vejle har givet hinanden håndslag på, at de vil finde plads til endnu flere lærlinge. Derfor har Dansk Byggeri og Vejle Kommune i dag, torsdag den 19. april, underskrevet en partnerskabsaftale, hvor de vil hjælpe endnu flere unge med at få en læreplads.

- Dialog og samarbejde er vejen frem, og partnerskabsaftalen kommer til at gøre en forskel for de mange unge i lokalområdet, som søger en praktikplads, siger formand for Dansk Byggeri Sydøstjylland, Michael Lund Kristensen.

Gode erfaringer
Der er i øjeblikket 12.250 unge i alderen 18 til 24 år i Vejle Kommune. 3.700 af dem har allerede gennemført en ungdomsuddannelse, mens 4.000 er i gang. Desværre har ungdomsuddannelserne et frafald på omkring 20 % - ofte fordi de unge mangler en praktikplads. Men det skal partnerskabsaftalen være med til at ændre.

- Når Dansk Byggeri går aktivt ind og hjælper med at formidle kontakten mellem de unge og virksomhederne, så viser erfaringerne, at flere får en praktikplads. F.eks. har vores kollegaer i hovedstaden et partnerskab med Herlev, og det resulterede i over 30 praktikpladser på bare et år, siger Michael Lund Kristensen.

Ordrebogen bestemmer antallet af lærlinge
Og her spiller det en stor rolle, at partnerskabsaftalen bygger på frivillighed:

- Det betyder, at i stedet for sociale klausuler med en masse bureaukrati og stive regler, så handler det om, at når ordrebogen er fuld nok, så bliver der ansat flere lærlinge. Og det er den bedste måde at skabe flere praktikpladser på, siger Michael Lund Kristensen.

Knud Kyndesen fra Ødsted Tømrer- og Snedkerforretning i Vejle har netop ansat en ny lærling:

- I byggebranchen har vi tradition for at ansætte mange lærlinge, men det kræver fleksibilitet, så vi kan ansætte dem efter, hvor meget arbejde vi har. Derfor er en partnerskabsaftale vejen frem, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094