23948sdkhjf

Aalborg-entreprenør beskyldes for at føre installatør på konkursens rand

En ubetalt regning på 10 mio. kr. var en af hovedårsagerne til, at ejerne bag den store nordjyske installatørvirksomhed Thomsen & Fals tidligere på ugen indgav konkursbegæring

Firmaet, som ikke har betalt den store millionregning, er entreprenørvirksomheden Dansk Totalentreprise, Aalborg A/S - siden maj i år DKT Byg A/S - skriver Nordjyske.dk nu. 

Hos Dansk Totalentreprise har direktør Peter Bersang Kristensen en helt anden udlægning af sagen. 

Kort om Thomsen & Fals' konkurs

Ejerkredsen bag den Aalborg-baserede installatørvirksomheden Thomsen & Fals begærende firmaet konkurs den 23. august 2021. Dagen forinden skiftede selskabet navn Thomsen & Fals A/S til AFV 2E af 22.08.2021 A/S.

Mandag den 23. august blev de 80 ansatte orienteret om situationen og fik at vide, at der var flere potentielle købere.

Morten Fals, stifter og direktør, har tidligere fortalt, at installatørvirksomheden  havde udestående for 14 mio. kr. - de 10 hos én stor entreprenør, som nu er udpeget som Dansk Totalentreprise, Aalborg A/S.

– I forhold til Thomsen & Fals vil jeg nøjes med at konstatere, at det tilgodehavende de har hos os, er mindre end det tilgodehavende, vi har hos dem, skriver han i en mail til Nordjyske.dk og gør det klart, at han ikke har yderligere kommentarer. 

De manglende betalinger fik i sidste ende Thomsen & Fals til at trække sig fra tre byggepladser på Sjælland, hvor der bliver opført boliger, som selskabet 2E Group står bag. Her er ejeren Jesper Skovsgaard, som både er medejer, stifter og tidligere bestyrelsesmedlem i Dansk Totalentreprise, Aalborg A/S. Han har heller ikke noget at sige til Nordjyske.

Flere sager i spil

Den aalborgensiske entreprenørvirksomhed har dog haft sager mod og imod sig fra andre end Thomsen & Fals, viser selskabets seneste årsrapport. Den dækker peridoen fra oktober 2019 til og med september 2020.

"Der er rejst et krav mod selskabet om betaling af 43 mio. kr. vedrørende krav erhvervet fra
konkursboet efter en af selskabets underentreprenører, fremgår det blandt andet i ledelsesberetnignen.

Her fregår det også, at selskabet har indregnet et tilgodehavende fra en tidligere underentreprenør, som er under konkursbehandling, på 35 mio. kr. som aktiv.

Udover anmeldelsen denne sag er der en række mindre verserende
forsikringssager opgjort til 11,5, mio. kr., oplyser ledelsen også i årsrapporten.

Det er også bemærkelsesværdigt - som Nordjyske.dk også påpeger - dels at bestyrelsesmedlem Erland Michael Jensen ikke har ønsket at godkende årsrapporten. Dels at revisor ikke vil komme med en konklusion om årsregnskabet. Revison gør også opmærksom på, at der er væsentlig usikkrehed om fortsat drift - med henvisning til ovennævnte erstatningssager.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.141