23948sdkhjf

VAM i flerårigt samarbejde med Aarhus Vand

I Harlev udfører entreprenørfirmaet VAM seperatkloakering for Aarhus Vand. Sepereringen omfatter cirka 950 ejendomme.
I et område, der er omfattet af den ældre del af Harlev fra Kettingvej i syd til Framlev i nord, Højlundsvej i vest og Stillingvej i østbyen, går Aarhus Vand nu i gang med at separatkloakere.

Projektet forventes at vare 10 år, og arbejdet er inddelt i etaper med start i den sydlige ende af byen. Arbejdet udføres af entreprenørfirmaet VAM for Aarhus Vand i et partneringsamarbejde.

Baggrunden for det omfattende arbejde er de kraftigere regnskyl, som sætter kloaksystemet under pres. Kloakkapaciteten i de områder, hvor regn og spildevand løber i samme system, er for lille, og det giver risiko for oversvømmelse med spildevand i kældre og haver. Og det giver risiko for forurening af Aarhus Å og Brabrand Sø. Seperatkloakeringen i Harlev skal lede regnvandet uden om renseanlægget og direkte i søer, å og bugt, mens spildevandet ledes til renseanlægget.

Separatkloakeringen sker i et område, der er omfattet af den ældre del af Harlev fra Kettingvej i syd til Framlev i nord, Højlundsvej i vest og Stillingvej i øst-byen. Projektet forventes at have en tidshorisont på 10 år, og arbejdet er inddelt i etaper med start i den sydlige ende af byen og bevæger sig derefter nordpå. Aarhus Vand etablerer en regnvandssø øst for Stillingvej. Den endelige placering er ikke fastlagt endnu, men drøftes pt. med henholdsvis Harlev Fællesråd og Aarhus Kommune.

Fakta
• Separeringen finder sted i perioden 2012 til 2020
• Separeringen omfatter i alt ca. 950 ejendomme
• Separeringen omfatter i alt ca. 19 km fællesledning
• Arbejdet udføres af entreprenørfirmaet VAM for Aarhus Vand i et partneringsamarbejde, hvor virksomheden i perioden 2010 – 2015 indgår i et tæt partnerskab om fornyelse af kloaksystemet i Harlev og andre omegnsbyer. Aarhus Vand har også et partneringsamarbejde med firmaerne Flygt, Orbicon A/S, Per Aarsleff A/S, EnviDan A/S og Brdr. Møller A/S.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093