23948sdkhjf

Enemærke & Petersen vinder stor licitation

1.700 boliger i Helsingør skal renoveres for 500 mio. kr.
Helsingør Boligselskab offentliggjorde torsdag, at Enemærke & Petersen (E&P) – et datterselskab i MT Højgaard-koncernen – er valgt til renoveringen af boligbebyggelsen Vapnagaard.

Vapnagaard er opført i årene 1967-73. Bebyggelsen består af 57 ens boligblokke i tre etager og med tilsammen 1.738 lejligheder. Kontrakten, der har en værdi på ca. 500 mio. kr., ventes underskrevet, når fristen for indsigelser udløber.

- E&P's kompetencer og erfaring passer rigtig godt til opgaven, og vi er stolte over at blive valgt i konkurrencen med de andre bydende. Vi ser frem til at samarbejde med Helsingør Boligselskab om denne spændende opgave, som forstærker vores position inden for renovering, siger direktør Svend R. Hartmann, Enemærke & Petersen.

Mulighed for høj grad af industrialisering
Gennem mange år har E&P udviklet og forfinet processerne omkring klimaskærmsrenoveringer på 1960´er og 1970´er boligblokke – de såkaldte kransporbyggerier – og har påtaget sig ansvaret for gennemførelse af stadigt flere og større projekter – senest Brøndby Nord, hvor E&P i øjeblikket er i gang med et meget stort renoveringsprojekt.

- Opgavens størrelse med 57 blokke og 1.738 lejligheder, og dermed mange gentagelser, åbner tillige mulighed for en høj grad af industrialisering af byggeriet. Dels kan vi, for alvor, høste frugterne af vores mangeårige arbejde med lean-processer, og dels kan vi producere en række elementer og komponenter til denne byggesag på vores byggefabrik i Glostrup, siger Svend R. Hartmann.

Moderselskab fastholder 2012-forventninger
Hos moderselskabet MT Højgaard forventer man, at opgaven får positiv betydning for omsætning og resultat i opførelsesperioden, der er planlagt til at begynde medio 2012 og slutte i 2015. Det vil sikre arbejde til hen imod 100 håndværkere og projektfolk i hele byggeperioden.

Aftalen giver dog ikke anledning til at ændre på koncernens tidligere offentliggjorte forventninger til den økonomiske udvikling i 2012.

Vapnagaard er med sine knap 4.000 beboere en af Danmarks største almennyttige bebyggelser, smukt beliggende i den sydøstlige udkant af Helsingør (ved Snekkersten). Vapnagaard blev opført i årene 1967-73. Bebyggelsen omfatter 57 boligblokke med i alt 1.738 lejligheder. Yderligere info på www.vapnet.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.268