23948sdkhjf

Nordjyske ingeniører og arkitekter får ny direktør

Den 1. oktober sætter René M. Larsen sig i direktørstolen i arkitekt- og ingeniørfirmaet BK Nord i Aalborg. Det oplyser firmaet i en pressemeddelelse. 

René M. Larsen har en lang karriere indenfor byggebranchen bag sig. Både som udviklingschef og projektdirektør i andre arkitekt- og ingeniørvirksomheder, men også som leder for projekter og områder i uddannelsessektoren i regi af uddannelsesinstitutionen UCN. Blandt andet har han været Asia Director i fire år med base i Vietnam for UCN. Senest kommer han fra en stilling som videncenterchef for Velfærdsteknologi Vestdanmark. 

Oprindelig er René M. Larsen uddannet både tømrer og bygningskonstruktør, men har sidenhen taget en Master of Business Administration (MBA) og en Master of Applied Business Research (MABR). 

BK Nord er ejet af Agri Nord, Fjordland og NF Plus og leverer byggerådgivning indenfor landbrug, erhverv og boliger. 

Vækst giver større ledelsesopgaver

BK Nord er på vej mod 20 medarbejdere og forventer ikke, det stopper der. Hele organisationen står derfor overfor forandringer med større og mere omfattende ledelsesopgaver. 

– Vi har brug for mere ledelse, og tiden er nu rigtig til at få nye kræfter for bordenden, siger Bente Søgaard, der er afgående, adm. direktør i firmaet, i pressemeddelelsen. 

Hun har været direktør i 20 år, men fortsætter som brand- og konstruktionschef, hvor hun fremover vil fokusere mere på projektering, samarbejdspartnere og kontakt med kunden. Bente Søgaard vil stadig være en del af chefgruppen sammen med den nye adm. direktør. 

Den nye chefgruppe skal skabe den næste version af BK Nord; version 2.0. 

– Nu skal der konstitueres en ny chefgruppe, der kan sætte os på landkortet og slå et ledelsesslag, der kan skabe vores version 2.0, siger René M. Larsen. 

Strategi: Bæredygtigt byggeri 

En af de første opgaver, den nye direktør kaster sig over, er arbejdet med virksomhedens strategi frem mod 2025. 

En af overskrifterne for det arbejde bliver bæredygtighed, og et af målene er, at virksomheden får flere kompetencer til arbejde med bæredygtighedscertificeret byggeri. Det er der stor fokus på indenfor bolig- og erhvervsbyggeri. 

– Bæredygtighed er et af de punkter, hvor jeg ser, at BK Nord kan opnå stor vækst, og vi ser i stigende grad, at det er et krav fra investorer og bygherrers side, at byggeriet er certificeret, siger den nye direktør. 

Det er også en udvikling, landbruget kommer til at se. 

Han ser også store udviklingsmuligheder indenfor digitalisering. Blandt andet med at bruge 3D-modeller og virtual reality så bygherren kan visualisere byggeriet og opleve, hvordan byggeriet kommer til at være - en stor hjælp i projekteringsfasen.

Trækker erfaringer fra skoler og sygehuse ind i landbruget

Et af BK Nords tre kerneområder er landbrugsbyggeri. Det er et område, den nye direktør glæder sig til at se nærmere på.

- Blandt andet arbejder man i dag med, hvordan arkitektur og designmetoder kan understøtte læring på skoler og helbredelse på sygehuse. Den viden skal vi have overført til landbrugs- og fødevareproduktionen, siger den nye direktør og tilføjer, at man også ser et stort vækstpotentiale i firmaet to andre kerneområder: Erhvervsbyggeri og boliger.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125