23948sdkhjf

Kom indenfor på femarmet skole

Alle kan se nærmere på Frederikshavns nye, stjerneformede byskole, som MT Højgaard har entreprisen på, ved åbent hus den 21. april.
Allerede på nuværende tidspunkt får man en klar fornemmelse af Frederikshavns nye skoles stjerne-form med fem arme, som skaber små skoler i den store skole. I alt kommer skolen til at huse 1.200 elever og 160 lærere.

Alle interesserede er velkomne til at komme og se skolen tage form, når der er åbent hus i byggeriet lørdag den 21. april kl. 10.00-13.00.

Fokus på energi- og ressourceforbrug
I stjernens midte ligger skolens hjerte, der indrettes med skoletorv, pædagogisk læringscenter, café og scene. Skolen kommer også til at indeholde SFO, en specialafdeling, aktivitetssal, udendørs idrætsfaciliteter, læringshave mm. Skolen bygges, så den kan forandre sig og tilpasse sig fremtidige krav og nye læringsmetoder.

Byggeriet lever samtidig op til fremtidens krav til energi- og ressourceforbrug. Blandt andet skal et høj-effektivt solcelleanlæg være med til at sikre et så lavt energiforbrug, at skolen allerede ved åbningen lever op til energikravene for 2020. Det er således planen at at installere 800 m² solceller på tagene, hvilket kan producere op mod 100.000 kWh el – svarende til det årlige elforbrug i 20 enfamilieshuse.

Fakta om Frederikshavn ny byskole
• OPS-kontrakt: Frederikshavn Kommune står som ejer af skolen, mens det er den private leverandør, der står for anlæg, drift og vedligehold i de 25 år, kontrakten løber. Anlægssum: knap 200 millioner
• Energiklasse: BR2020
• Projektering og opførelse: MT Højgaard, ARKINORD A/S og Arkitema K/S, Brix & Kamp A/S og MT Højgaard Design Engineering
• Drift og vedligehold: Dan-Ejendomme
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14