23948sdkhjf

CC Contractor vinder 55 demensboliger

Nu begynder arbejdet med 55 nye, demensvenlige boliger på plejehjemmet Lillevang i Farum at tage form. De to bygherrer – Boligselskabet Farumsødal og Furesø Kommune – har valgt CC Contractor som totalentreprenør.

CC Contractor skal opføre en toetagers bygning på Lillevangs ellipsegrund i centrum af den eksisterende plejehjemsbebyggelse, og derudover ombygge og udvide to af de nuværende boklynger mod syd. 

Udearealer og opholdsarealer bliver udformet, så de bibeholder de nuværende kvaliteter i pergolaer og det åbne og varierede landskab, og endelig kommer der nye p-pladser ud mod Lillevangsvej. 

Fakta: Udvidelsen af Lillevang

  • 55 nye boliger på Plejehjemmet Lillevang og udvidelse med nye p-pladser ud mod Lillevangsvej
  • Projektet omfatter en ny toetages bygning samt tilbygning af 2 eksisterende boligklynger mod syd
  • Der er to bygherrer; Boligselskabet Farumsødal,der administrerer boligerne på Plejehjemmet Lillevang, og Furesø Kommune, der har ansvar for servicearealerne på plejehjemmet og som anviser borgere til plejeboligerne
  • Byggestart er planlagt til maj 2022 - boligerne forventes klar til indflytning i januar 2024
  • Furesø Kommune bidrager med de 25 mio. kr. af det samlede budget.

Efter en standstill periode går totalentreprenøren og deres arkitekter, ingeniører og landskabsarkitekter i gang med at tilrette projektforslaget, søge byggetilladelse og udarbejde et detaljeret byggeprojekt. 

Vinder på pris i forhold til kvalitet

Projektet blev udbudt som en totalentreprise og ved vurderingen vægtede både pris og kvaliteter som materialevalg, arkitektur og tidligere erfaringer med plejehjemsbyggeri. 

Det vindende projekt er det økonomisk mest fordelagtige på baggrund af bedste forhold mellem pris og kvalitet – som det hedder i udbudssprog – og har mange kvaliteter; en helstøbt arkitektur, byggematerialer, der er lette at vedligeholde og en overbevisende landskabsbearbejdning. 

– Det er dejligt, at det kan lade sig gøre at bygge så flot og spændende byggeri og samtidig overholde den økonomiske ramme for alment byggeri med gode boliger til en fornuftig husleje. Det er også rigtig interessant, at det er lykkedes at indarbejde nogle gode elementer omkring bæredygtighed eksempelvis med en regnvandsløsning, siger Lene Munch-Petersen (A), formand for Udvalget for natur, miljø og grøn omstilling.

Selve byggeriet forventes at gå i gang i maj 2022, og boligerne forventes klar til indflytning i januar 2024.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.142