23948sdkhjf

”En vigtig milepæl i et enestående byggeri”

Fredag i sidste uge var der rejsegilde på Musikkens Hus i Aalborg. Byggeriet til cirka 700 mio. kr. ex. moms skal stå færdigt næste forår.
- Det er ikke alene et enestående byggeri, men også enestående at det er lykkedes med Realdanias betydelige økonomiske støtte, Aalborg Kommunes forudseenhed og mange lokale ildsjæles engagement at realisere et af de fornemste kulturprojekter i landet.

Bent Frank, formanden for Fonden Musikkens Hus i Nordjylland, bød fredag eftermiddag håndværkere, arkitekter, ingeniører, entreprenører og de kommende brugere velkommen, da der var rejsegilde i Musikkens Hus på Aalborgs centrale havnefront.

Byggeriet blev indledt i maj 2010 og skulle oprindeligt have stået færdigt omkring årsskiftet 2012/13. Men på grund af problemer med blandt andet forurening og gamle funderingsrester på byggegrunden er projektet blevet forsinket. Det forventes nu klar til indvielse i sommeren 2013.

En udfordrende opgave
Bent Frank takkede arkitekter og ingeniører for et udfordrende projekt og entreprenørerne for at tage udfordringen op på en meget seriøs og velkvalificeret måde.

Blandt disse er råhusentreprenør MT Højgaard, der var repræsenteret ved koncerndirektør Jens Nyhus. Han betegnede projektet som både enestående og udfordrende:

- At bygge et Musikkens Hus med denne arkitektur og denne specielle indretning lige ud til Limfjorden er ikke kun en enestående, men også en udfordrende opgave. Jeg skal ikke lægge skjul på, at vi undervejs i byggeprocessen er stødt på overraskelser, men det er min opfattelse, at vi har løst udfordringerne ikke mindst takket været et godt samarbejde hele vejen igennem med de projekterende og med bygherren. På vegne af samtlige entreprenørfirmaer takker jeg for muligheden for at deltage i dette spændende byggeri, sagde Jens Nyhus.

Vil højne havnefrontens arkitektoniske kvaliteter
Arkitekten bag byggeriet, professor og administrerende direktør, Wolf D. Prix fra Coop Himmelb(l)au, var også til stede og sagde bl.a.:

- Ethvert rejsegilde er en fornøjelse for arkitekten, fordi bygningen, designet af ham selv, er vokset ud af fundamentet og er blevet en synlig realitet. Placeringen af denne bygning er usædvanlig. Koncertsalen følger konceptet for en bygning omkring en gårdsplads, som åbner sig ud mod Limfjorden, og det forfølger idéen om, at ikke kun synet på bygningen udefra er vigtigt, men også udsigten indefra og ud, sagde Wolf D. Prix.

Aalborgs borgmester Henning G. Jensen var glad for at være den første borgmester i Nordeuropa, der kunne byde et byggeri af Coop Himmelb(l)au velkommen til sin by.

- Jeg tror, at alle i dag kan konstatere, at byggeriet vil højne havnefrontens arkitektoniske kvaliteter. Jeg glæder mig også over, at vi efter at have været så mange år undervejs er så tæt på målet. Det har været godt for beskæftigelsen i hele Nordjylland, at så mange lokale firmaer er involveret i byggeriet. Huset skal snart vise sin berettigelse, og jeg er glad for byrådets nylige opbakning til at bede Christen Obel påtage sig rollen som formand for Fondens bestyrelse, når huset er færdigt, sagde Henning G. Jensen.

En lang vej
Realdania har bidraget betydeligt til projektet – både økonomisk og gennem sammensætning af bestyrelsen i Fonden Musikkens Hus.

Realdania-direktør Hans Peter Svendler var derfor også til stede i Aalborg, og han glædede sig naturligvis over, at man nu har nået en markant milepæl i projektet, hvor de allerførste skridt blev taget helt tilbage i 1986.

- Det har været en lang vej, og derfor er det fantastisk glædeligt, at vi i dag kan holde rejsegilde for Musikkens Hus. Vi står her med et stykke international arkitektur af meget høj klasse, og jeg er sikker på, at Musikkens Hus vil få stor betydning for Nordjylland og danne rammen om musik, musikalitet og store oplevelser for husets brugere, borgerne i Nordjylland og de gæster, der besøger området, sagde Hans Peter Svendler.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156