23948sdkhjf

50 år gammelt samlingssted i Billund skal holde 50 år mere

Billund Centret, der rummer kulturtilbud, kirke, borgerservice og meget mere, fylder 50 år i 2023. Derfor planlægger Billund Kommune en renovering, så bygningen holder som samlingssted for alle byens borgere i yderligere 50 år.

Byrådet i Billund Kommune har drøftet de overordnede rammer for renoveringen. Ønsket er, at centret skal blive et byens hus for alle aldersgrupper, afspejle byens danske og internationale miljø, binde byen sammen og skabe gode rammer for unge.

Kommunen og Kirkbi, Lego-familiens pengetank, har tilsammen afsat 30 mio. kr. til en renovering af Billund Centret.  

Projektet viderefører de oprindelige visioner for Billund Centret, som var en gave fra Ole Kirk’s Fond til Billund Kommune.

Billund Centret har en helt central placering i Billund by med få hundrede meter til det nye Billund Butikstorv og kort afstand til den kommende bydel ved travbanen.

Projektet er en del af helhedsplanen Billund Byvision, hvor sigtet er at skabe en mangfoldig by designet så børn og voksne kan leve, lege og lære i bymidten.

I dag indeholder Billund Centret Bibliotek- og Borgerservice, Lokalhistorisk arkiv, teatersal, Billund Kulturskole, Udstillingsområder, cafélokaler med køkken, kirke, mødelokaler, kælder og et børnehavegæstehus. Kommunen driver hele Billund Centret på nær Kirken.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.172