23948sdkhjf

Yderligere 4.000 m² på LIFE i Taastrup

LIFE - Københavns Universitets Biovidenskabelige Institut – har brug for mere plads til aktiviteterne i Taastrup. Derfor er der en ny lokalplan på vej.
For at sikre, at LIFE- Københavns Universitets Biovidenskabelige Institut - kan udvide aktiviteterne er vedtaget en ny lokalplani Høje-Taastrup Kommune, som giver plads til mere byggeri, ligesom den giver mulighed for at skabe flere grønne arealer at opholde sig på tættere på bygningerne.

Lokalplanen udvider området med ca. 7,5 ha og åbner mulighed for at bygge yderligere 4.000 m² - dvs. samlet 28.000 m² mod tidligere 24.000 m².

Bevaringsværdige bygninger
LIFE har til huse på Højbakkegårds Allé nord for Taastrup by. Lokalplansområdet bliver udvidet mod sydvest, så der kan placeres yderligere byggeri i overensstemmelse med den eksisterende bevaringsværdige bebyggelsesplan af Steen Eiler Rasmussen og Mogens Koch.

I henhold til bebyggelsesplanen skal nye bygninger opføres som længebygninger, der har de lange facader vendt øst-vest for at give bedst lysindfald i bygningerne. Det gælder dog ikke væksthuse, da de skal placeres nord-syd for at udnytte sollyset bedst muligt.

Statens udviklingsplan for området lægger op til, at regnvand og anden overfladevand skal være en del af det grønne uderum omkring bygningerne og skabe smukke omgivelser og forbedre livsvilkårene for fugle og andre smådyr.

Forslag til lokalplanen er i høring fra den 24. april og otte uger frem.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078