23948sdkhjf

Jönsson starter op på først 100 boliger i Vestdanmark

Den nordsjællandske entreprenør Jönsson tog tirsdag første spadestik til 100 boliger i Thors Have, et tidligere et militærdepot og garageanlæg i Odense V. 

De 100 boliger fordelt på familie- og seniorboliger etableres som etagebyggeri for FAB, Fyns Almennyttige Boligselskab og udgør i alt 8.908 kvm med tilhørende 200 kvm fælleshus. 

– Vi er rigtigt glade for og stolte af dette byggeri af 100 bæredygtige familieboliger, herunder et seniorbofællesskab, med tilhørende fælleshus, fordi vi ved, at vi her i Thors Have får en afdeling, der bliver særdeles attraktiv og særegen, siger Erling Nielsen, bestyrelsesformand for FAB. 

Følger moderselskabet over Storebælt 

For Jönsson er der ikke kun tale om et stort projekt. Det er også første gang, at selskabet krydser regionsgrænsen med i projekt i vestlig retning. Aftalen i Odense kom i stand via moderkoncernen Jensen Gruppen, der i oktober sidste år indgik aftale om boligprojektet med FAB. 

De almene boliger i Thors Have, Jönsson skal opføre, er tegnet Vilhelm Lauritzen Arkitekter af og skal DGNB guld–certificeres. De bæredygtige boliger er en del af Odense kommunes byudviklingsplan og dækker to ud af i alt ni byggefelter på i alt 38.000 kvm. 

– Det er et spændende boligprojekt, som ret præcist rammer hvad vi er gode til, og også kendt for. Antallet af bæredygtige boligbyggerier vil kun stige de kommende år, og vores erfaringer indenfor opførelsen af bæredygtigt byggeri vil både komme os og bygherre til gode, udtaler Thomas Normann, CEO i Jönsson Entreprise.

I alt vil der i de kommende år blive bygget for omkring 1 mia. kr. i Thors Have.

Når området står færdig, bliver det en blandet bydel bestående af almene boliger, private udlejningsboliger, rækkehuse og ejerboliger. Der bliver adgang til såvel byhave og beboerlokaler samt fællesområder.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.156