23948sdkhjf

Ny verifikationsordning for træbaserede byggevarer

I kølvandet på myndighedernes markedskontrol på træpladeområdet lancerer Dansk Træforening en verifikationsordning for træbaserede byggevarer i samarbejde med Dansk Standard.
Jakob Rygg Klaumann, direktør i Dansk Træforening, udtaler:

- Ordningen er et hjælpeværktøj forbeholdt foreningens medlemmer, og ordningen er sat i søen for at sikre efterlevelsen af det nationale dokumentationsgrundlag og krav til CE-mærkede byggevarer. Derved bidrager vi til at understøtte og lette markedsføringen af træbaserede byggevarer i Danmark.

Ifølge Jakob Rygg Klaumann kan medlemmerne gøre brug af den nye ordning i flere tilfælde – fx forud for introduktion af nye produkter på markedet eller i tilfælde, hvor der måtte være tvivl om dokumentationsgrundlaget for eksisterende byggevarer på markedet.

Verifikationsordningen administreres af Dansk Standard og med ordningen får medlemmerne af Dansk Træforening nu én central indgang til oplysninger om dokumentationsgrundlaget for en konkret byggevare. Det gælder eksempelvis indenfor:

• Træbaserede plader iht. EN 13986 Træbaserede plader til konstruktionsbrug
• Konstruktionstræ iht. EN 14081 Trækonstruktioner - Styrkesorteret konstruktionstræ med rektangulært tværsnit
• Træ til beklædning iht. EN 14915 Massiv træbeklædning til indvendig og udvendig brug
• Samt enhver anden træbaseret byggevare der er omfattet af CE-mærknings krav.

Ordningen tager udgangspunkt i en checkliste med dokumenter som skal indhentes fra leverandøren eller producenten. Dansk Standard gennemfører herefter dokumentkontrol og tjekker, hvilke danske lovkrav der gør sig gældende i forhold til de deklarerede værdier. Dansk Standard udsteder til slut et dokument med resultat af gennemgangen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094