23948sdkhjf

Næsten milliardhandel på NCC’s næsten milliard-opgave

Der er tale om den hidtil største enkeltstående ejendomshandel i Aarhus, når kapitalforvalteren Formuepleje betaler knap 1 mia kr. for en stor del af ejendomskomplekset Nicolinehus på Aarhus Ø. 

Det skriver Nicolinehus A/S i en pressemeddelelse. 

Den historiske handel omfatter den ene af de to terrasseformede bygningskroppe, ’Nicolinehus Nord’, samt stueetagen i ’Nicolinehus Syd’. Dermed overtager Formuepleje knap 30.000 etagemeter fordelt på 60 lejeboliger, kontor, restauranter, markedshal, dagligvarebutik og detailbutikker samt fitnesscenter og parkeringskælder. 

NCC afleverer de 182 ejerboliger i Nicolinehus’ sydlige karré i løbet af juni 2022, mens den nordlige karré med markedshal i hele stueetagen, et stort kontorlejemål og 60 lejelejligheder står færdig i slutningen af 2022, lød det tidligere i år.

Fakta om Nicolinehus

Tværs gennem byggeriets to terrasseformede bygningskroppe går Nicoline Strædet som en grøn passage. Her findes en central markedshal med stader, specialbutikker, caféer og et atrium i fire etager, et supermarked og flere mindre butikker i stueplan. I Nicolinehus’ to etagers kælder bliver der desuden plads til fitnesscenter og 450 parkeringspladser. 

Samlet størrelse: 40.000 kvm. samt 25.000 kvm. kælder.

DGNB-guld certificering. 

Bygherre: Nicolinehus A/S (Bricks A/S)

Bygherrerådgiver : Niras

Arkitekt: Aart Architects

Landskabsarkitekt: Schønherr

Ingeniør: Rambøll

Totalentreprenør: NCC Danmark

  • 181 ejerlejligheder (Nicolinehus Syd)
  • 60 lejeboliger (Nicolinehus Nord)
  • To gæsteboliger for husets beboere
  • Markedshal med stader, specialbutikker og spisesteder
  • Specialbutikker
  • Restauranter
  • Område med pool og sauna
  • 2 etagers kælder med fitnesscenter og cirka 450 parkeringspladser
  • Skybar og restaurant
  • Kontor/erhverv fordelt på tre etager

Det var de aarhusianske ejendomsudviklere Bricks, som tilbage i 2014 vandt opgaven at udvikle og opføre Nicolinehus på Aarhus Ø’s centrale plads. Og nu kan Bricks som bygherre glæde sig over, at ejendomskompleksets kommende ejere er fundet – mere end et år før byggeriet står færdigt. 

Bricks valgte i 2019 NCC som totalentreprenør på det 40.000 kvm kombinerede bolig- og erhvervsprojekt. Dengang lød det fra NCC, at aftalen havde en værdi af 977 mio. kr.

18 af 181 lejligheder tilbage

Formueplejes køb af en stor del af Nicolinehus åbner nu for, at private investorer kan blive medejere af bygningskomplekset. Formuepleje har netop åbnet tegningsperioden i en ny ejendomsfond, som skal finansiere en del af den store ejendomshandel. I første omgang åbner Formuepleje for investeringer i ’Nicolinehus Nord’. 

– Det er det hidtil største projekt i Formuepleje Ejendomme-regi, og det er et projekt, vi har enorme forventninger til, udtaler ejendomsdirektør i Formuepleje, Kristian Voldsgaard. 

Med salget til Formuepleje mangler Bricks nu blot at sælge 18 af de 181 ejerlejligheder, før hele Nicolinehus-projektet er afleveret og solgt til kommende ejere.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125