23948sdkhjf

Klar med hjørnesten i bindeled til Viborgs Baneby

I foråret satte AP Ejendomme gang i opførelsen af 122 boliger i Brofæstet, som Byggefirmaet Knudsgaard er totalentreprenør på, der er en del af den nye bydel Banebyen i Viborg. Det skriver AP Pension i en pressemeddelelse.

Nu markerer AP Pension så byggeriet med en hjørnestensindsættelse onsdag den 22. september.  

De 122 boliger består af 117 lejligheder og fem townhouses, der er fordelt på cirka 11.000 kvm. Boligerne i Brofæstet bliver på to-fire værelser, hvor størrelserne er fra 56-109 kvm. Fælles for de mange boliger er, at de alle bliver certificeret med Svanemærket, hvilket blandt andet betyder, at der stilles krav til byggematerialerne, og at der er et sundt indeklima.

Arkitema har tegnet de mange boliger, der byder på 26 forskellige boligtyper.

– Vi tror på, at vores boliger i Brofæstet med sin variation i størrelser vil appellere til flere forskellige målgrupper, hvor der vil være noget for enhver smag, hvilket vil medvirke til et bæredygtigt område med en blandet diversitet blandt beboerne, siger adm. direktør i AP Ejendomme, Peter Olsson, i pressemeddelelsen og betegner Brofæstet som en helt central del af Banebyen:

– Viborg Kommune har tænkt nogle gode tanker om Banebyen, hvor vores boliger i Brofæstet bliver indgangen til den nye bydel. Dermed bliver Brofæstet et centralt bindeled, der forbinder Viborgs historiske bymidte med den nye bydel, Banebyen.

Brofæstet ligger som et hævet plateau med forskudte ejendomme, der spiller naturligt sammen med det eksisterende byrum i Viborg. Fælles for de mange boliger er, at de enten får altaner eller terrasser. Herudover kommer der en fælles tagterrasse og et fælles grønt hævet terrassedæk. 

Udover lejeboliger opfører AP Pension også et par erhvervslejemål i Brofæstet. Det forventes, at ejendommene er klar til brug i slutningen af 2022.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.128