23948sdkhjf

Første spadestik til 70 boliger i Solrød

Domea har netop igangsat et nyt lavenergiprojekt, der skal stå færdigt næste sommer.
Med hjælp fra Solrøds borgmester Niels Hørup og administrerende direktør Jørn Ravn fra Domea blev et nyt og energivenligt alment boligbyggeri indledt onsdag d. 25.april.

70 moderne lavenergiboliger; heraf 28 to-plans rækkehuse, 34 familieboliger som 2-3 etages punkthuse med elevator samt 8 beskyttede 2-rums boliger skal stå klar til indvielse i sommeren 2013.

Projektet opføres i Trylleskoven Strand – en ny bydel, hvor bebyggelserne er samlet på ’øer’, som ligger let hævet i forhold til det omkringliggende grønne landskab. På længere sigt kommer bydelen til at rumme 700 boliger, og der er også reserveret plads til både daginstitution, skole, S-station, butikker og liberalt erhverv i området.

Domeas projekt er beliggende på boligø 17 og er udviklet i samarbejde med Dissing+Wietling. Boligerne placeres i yderkanten af ’øen’, således at midten kommer til at rumme mødesteder og legeområder for børnene.

Boligerne bygges efter bygningsreglementet for 2015, og Domeas administrerende direktør, Jørn Ravn, understreger, at fokus på lavenergi ved nyt byggeri kan give en solid økonomisk gevinst.

- Alt tyder på at udgifterne til forbrug kun vil stige. Nogle spår, at forbrugsudgifter vil udgøre hele 50 % af omkostningerne ved at bo, så det vi kan redde på lavenergi er en økonomisikring af fremtiden, siger han.

Læs mere om boligerne på www.domea.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096