23948sdkhjf

NCC Danmark øger omsætningen med 700 millioner

1. kvartal bød på markant højere omsætning hos NCC’s danske selskaber. Det rækker dog blot til et nul-resultat på driften, og kvartalet bød desuden på lavere ordreindgang.
I Danmark havde NCC i første kvartal 2012 en omsætning på 1.395 mio. kr., hvilket er godt 700 mio. kr. højere end samme periode i 2011.

Samtidig er driftsresultatet forbedret fra -91 mio. kr. i 1. kvartal 2011 til et nulresultat. Fremgangen i periodens omsætning og driftsresultat skyldes blandt andet afleveringen af en fuldt udlejet kontorejendom i Gladsaxe.

Regnskabstallene viser imidlertid også, at ordreindgangen er faldet betydeligt fra 1.227 til 783 mio. kr. Ordrebeholdningen udgjorde 3.217 mio. kr. ved kvartalets udgang, hvilket er 7,2 procent lavere end 1. kvartal 2011.

Det helt store projekt manglede i 1. kvartal
NCC Construction Danmark realiserede i 1. kvartal 2012 en nettoomsætning på 608 mio. kr. og et driftsresultat på 32 mio. kr. (5,2 %) – mod en omsætning samme periode sidste år på 579 mio. kr. og et driftsresultat på 28 mio. kr. (4,8 %).

Ordreindgangen i 1. kvartal 2012 beløb sig til 471 mio. kr., hvilket er et fald på ca. 400 mio. kr.

- Vores aktivitetsniveau i form af omsætningen for årets tre første måneder ligger lidt over niveauet i 2011, men vi har noteret os, at ordreoptaget i 1. kvartal ikke har været lige så stærkt som samme periode i 2011. Stort set hele forklaringen på afvigelsen ligger i, at et stort projekt kunne ordreregistreres i 1. kvartal 2011, og et tilsvarende projekt er ikke ’landet’ i 1. kvartal 2012. Vi oplever dog fortsat en høj efterspørgsel på vores kompetencer og produkter i markedet, siger adm. direktør Torben Biilmann fra NCC Construction Danmark A/S.

- Vi har i årets første måneder haft et skarpt fokus på sikkerhed på byggepladserne. Vores arbejdsmiljøorganisation har gjort en stor indsats, og vi begynder at kunne se resultaterne af arbejdet, fortsætter han.

Optimistisk Bolig-direktør
I NCC Bolig oplever man fortsat, et boligmarkedet præget af lav aktivitet – og det påvirker afsætningen. Der er dog lyspunkter i markedet i form af ”Fem Søstre” i Vejle, hvor det fjerde tårn blev lanceret med godt resultat. I København blev sidste etape af rækkehusene på Havnevigen også fint modtaget af kunderne.

- Der er fortsat et marked for boligprojekter med kvaliteter ud over det sædvanlige og central beliggenhed. Det gør os optimistiske med hensyn til den fortsatte udvikling af Havnevigen, samt det kommende lejlighedsprojekt på Krøyers Plads, siger adm. direktør Torben Modvig fra NCC Bolig A/S.

Bæredygtigt tiltag godt modtaget
NCC Property Development har i marts måned afleveret en fuldt udlejet kontorejendom i Gladsaxe på knap 36.000 m2, som har påvirket resultatet i 1. kvartal. I årets første tre måneder er der indgået aftale om køb af Komponentværkstedet i Aarhus og indgået samarbejdsaftale om udvikling af British American-grunden i Gladsaxe.

- Udlejning af kontorejendomme er fortsat træg, men vi har i starten af 2012 oplevet stigende interesse fra brugere, der ønsker at flytte til moderne og effektive lokaler, som samtidig er miljøcertificeret. På markedet for udlejning og salg af butiksejendomme har vi i årets første tre måneder ligeledes oplevet stigende efterspørgsel fra lejetagere, men markedet er fortsat præget af tilbageholdenhed i privatforbruget, siger adm. direktør Nikolaj Hertel fra NCC Property Development A/S.

NCC Roads har realiseret en aktivitet og et resultat i Q1 2012 på linje med samme periode i 2011. I første kvartal lancerede NCC Roads sit nye forretningsområde, NCC Recycling.

- Nyheden om vores satsning på genanvendelse af bygge- og anlægsaffald blev godt modtaget, og vi ser frem til at udvikle dette område, så vi kan bidrage til at løse nogle af fremtidens udfordringer med hensyn til råstoffer, siger adm. direktør Thomas Rask Jensen fra NCC Roads A/S.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.222