23948sdkhjf

Byport på kanten af Aarhus skifter hænder

Det cirka 15.000 kvm erhvervsbyggeri Byporten Syd, der er under opførelse i det vestlige Aarhus, har fået ny ejer i form af Industriens Pension. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse. 

Sælger af ejendommene, der er første etape af erhvervsbyggeriet Byporten, er den aarhusianske bygherre Dansk Erhvervsprojekt, der er i fuld gang med byggeriet. 

Byportens første etape består af tre sammenhængende kontortårne, der nu rejser sig på grænsen mellem Aarhus og Tilst ved hovedindfaldsvejen Viborgvej. 

– Vi har siden 2019 investeret mere end 2 mia. kr. i Aarhus, og vi vil fortsat gerne udbygge vores tilstedeværelse i byen med bæredygtige kvalitetsbyggerier, siger ejendomschef i Industriens Pension, Søren Tang Kristensen, i pressemeddelelsen. 

Fakta om Byporten Syd 

- Bygningsareal 14.459 kvm, heraf 4.027 kvm kælder 

- Forventes bæredygtighedscertificeret i DGNB Guld 

- Bygherre og sælger er Dansk Erhvervsprojekt A/S 

- Elleve etager, hvor der i stuen er reception, kantine og mødecenter 

- 280 p-pladser, heraf 170 p-pladser i p-kælder 

- Ejendommen forventes at stå færdig i andet halvår af 2022

RBS A/S, der ifølge Det Centrale Virksomhedsregister har Poul Erik Rind som eneejer, er tilknyttet som totalentreprenør. Poul Erik Rind er også direktør i Dansk Erhvervsprojekt. Triconsult er anført som ingeniør.  

Ejendommene bliver bæredygtighedscertificeret i guldkategorien efter DGNB-standarden. 

Kontortårnenes 14.459 kvm er fordelt på 11 etager inklusive kælder på 4.027 kvm. Da terrænet ligger højt, vil Byporten være meget synlig i landskabet. 

Byporten Syd ventes færdigbygget i andet halvår af 2022, hvorefter Industriens Pension overtager det nøglefærdige byggeri. 

Ejendommen opføres til fleksibel anvendelse til såvel flerbrugerejendom som domicil med mulighed for lejemålsopdeling. Den kommer til at fungere efter et facility management-koncept med fælles kantine, reception og mødefaciliteter.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125