23948sdkhjf

Byggeriet forventer snarlig fremgang

Dansk Byggeri har lovet fremgang i 2012, og den skal nok komme, lyder det fra chefkonsulent Andreas Fernstrøm.
Danmarks Statistik har netop udsendt sit konjunkturbarometer for april måned, og det viser stort set uændrede forventninger til de kommende måneder blandt virksomhederne i byggeriet.

Danmarks Statistiks konjunkturmåling er en sammensat indikator, der bygger på virksomhedernes ordrebeholdning og forventninger til beskæftigelsen. Tallet for april måned lyder på -15, hvor det i marts var -14.

De bagvedliggende tal indikerer stilstand i ordrebeholdningen samt en mindre tilbagegang i forventningerne til beskæftigelsen. Men hos Dansk Byggeri tror man på snarlig fremgang – især båret af regeringens kickstart og øgede investeringer i den almene sektor.

- Vi vurderer, at vi vil se fremgang i de kommende måneder, da både regeringens kickstart og de øgede investeringer i den almene sektor først blev besluttet i slutningen af 2011, og derfor ikke endnu har slået igennem i tallene, siger cheføkonom Anders Fernstrøm.

Han peger desuden på, at der kan være grund til lidt mere optimisme end den, som branchen giver udtryk for i øjeblikket.

- Skeler man til de positive meldinger fra ingeniørerne, som taler om stor fremgang i ordrebeholdningen inden for boligbyggeri og især offentligt byggeri, kan der være basis for at tegne et lidt lysere billede på sigt. De store bygge- og renoveringsprojekter hos ingeniørerne vil naturligt skabe ordrer hos de udførende virksomheder, så det kan meget vel være et godt pejlemærke for, at der så småt er bedre tider på vej i bygge- og anlægsbranchen, vurderer Andreas Fernstrøm.

Han gør imidlertid også opmærksom på, at nybyggeriet i den almene sektor med udgangen af 2012 vil tone ud og igen trække aktiviteten i negativ retning.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078