23948sdkhjf

Håber på redning: Inabensas moderselskab er i store finansielle problemer

Abengoa, teknikentreprenøren Inabensas spanske moderselskab, er i store finansielle problemer.

Det skriver Licitationen – Byggeriets Dagblad.

Inabensa har i Danmark arbejdet på blandt andet Niels Bohr Bygningen, hvor selskabet er i en voldgiftssag med Bygningsstyrelsen, som har rejst krav på 1 mia. kr. mens, Inabensa har rejst modkrav på 80 mio. kr.

Men i Spanien holdingselskabet i modervirksomheden under konkursbehandling på grund af bugnende gæld, mens bestyrelsen satser på en kompleks redningsplan i form af privat og offentlig finansiering, som skal føre det driftende datterselskab videre, skriver Licitationen.

Det er Abenewco 1, som nu udgør centrum i bestyrelsens redningsplan. Datterselskabet fik ført de vigtigste aktiver og forretningsgrene ind under sig efter økonomiske rekonstruktioner i 2017 og 2019. Planen er således at frasælge Abenewco 1 og gøre selskabet til det nye - og lidt sundere - holdingselskab for de mange datterselskaber samt finde likviditet til betaling af trippende investorer.

Abengoa har ikke ønsket at kommentere sin situation over for Licitationen, og Bygningstyrelsen meddeler, at den heller ikke har nogen kommentarer. Heller ikke til sin  verserende voldgiftssag mod Inabensa

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078