23948sdkhjf

Nature Energy kan snart genoptage arbejdet i Kværs

- Sønderborg Kommune har netop udstedt et standsningspåbud, hvilket betyder at byggeriet af Nature Energys biogasanlæg i Kværs skal indstilles med øjeblikkelig virkning. 

Sådan skrev Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse i april

Efterfølgende indstillede Nature Energy al arbejde på byggepladsen. Og indtil den 1. oktober har der ikke været aktivitet på pladsen – bortset de få gange selskabet har måtte sikre og stabilisere det, der inden standsningspåbuddet, var nået at blive etableret og bygget. 

Nu kan Nature Energy snart genoptage arbejdet med at opføre biogasanlægget i Kværs. 
Sønderborg Kommunes Teknik- og Miljøudvalg har netop godkendt den reviderede miljøgodkendelse for projektet. 

Belastning af vandløb

Årsagen til byggestoppet i april var, at Miljø- og Fødevareklagenævnet traf afgørelse efter miljøbeskyttelsesloven og dermed ophævede Sønderborg Kommunes afgørelse af 27. juni 2019 om miljøgodkendelse og VVM-tilladelse for opførelse og drift af et biogasanlæg i Kværs.

Baggrunden for ophævelsen var, at der var opstået usikkerhed om de beregninger, der lå til grund for belastningen af Kværsløkkeå. Helt konkret, hvor meget overfladevand bækken kan klare. 

Der er nu blevet udarbejdet en revideret miljøgodkendelse og det er altså den teknik- og miljøudvalget nu har godkendt. 

Mangler byggetilladelse

Hos Nature Energy er man med miljøgodkendelsen i hånden klar til at genoptage arbejdet, når en ny byggetilladelse er på plads.

Nature Energy oplyser til Energy Supply, at man nu afventer en byggetilladelse fra kommunen, og man forventer, at tilladelsen gives inden for den nærmeste fremtid.

Selvom der har været byggestop på projektet forventer Nature Energy stadig en idriftsættelse af anlægget i april 2022.

Fakta om Nature Energy Kværs

  • Anlægget vil kunne klare 800.000 ton biomasse årligt ved fuld udbygning. I første omgang vil anlægget komme til at håndtere 400.000 ton pr år
  • De 400.000 tons biomasse giver en produktion på cirka 24 mio. kbm grøn gas om året
  • Det organiske affald som anlægget kommer til at omdanne til klimavenlig biogas, vil blandt andet være gylle fra landbruget, dybstrøelse og affald fra den lokale industri
  • Biogasanlægget vil som noget nyt komme til at håndtere 30.000 ton halm årligt, som ligeledes kan omdannes til CO2-neutral biogas
  • Den totale investering i Nature Energy Kværs er 317 mio. kr.

Kilde: Nature Energy

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094