23948sdkhjf

Men branchen er splittet

Fagfolk frygter, at fejl overses og tilliden til eleftersynet dermed undermineres, hvis det udføres af utilstrækkeligt uddannede byggesagkyndige.
- Jeg vil mene, at der er et stykke vej fra en erfaren el-installatør til en efteruddannet byggesagkyndig med kun to dages kursus. Det er jo ikke for ingenting, at man skal bruge flere år på at blive el-installatør, siger Christian Jarby, afdelingschef hos Tekniq om kravene til byggesagkyndige, der skal foretage det nye eleftersyn, til Jyllands-Posten.

I værste fald kan den utilstrækkelige el-uddannelse føre til en stribe eftersyn, hvor de utilstrækkeligt uddannede byggesagkyndige overser fejl i elinstallationerne. En situation, der vil undergrave tilliden til eleftersynet.

Host de byggesagkyndige er der delte meninger om ordningens værdi med de nuværende krav.

Splittelse blandt byggesagkyndige
Bekymringen afvises af Brancheforeningen for Bygningssagkyndige og Energikonsulenter (BfBE), der bakke ordningen op.

- Hensigten har jo hele tiden været, at el-eftersynet skal kunne udføres af byggesagkyndige. Og det kursus, som vi tilbyder de byggesagkyndige, er ikke blevet mødt med nogen bekymringer fra Sikkerhedsstyrelsen, der er tilsynsførende myndighed, siger formand i BfBe, Torben Kaas, til Jylland-Posten.

I den modsatte grøft står brancheforeningen Frie Uafhængige Bygningssagkyndige og Energikonsulenter (FUBE). Formanden, Hans Erik Bønnelykke, henviser også til det problematiske i at lade de byggesagkyndige stå for eleftersynet efter et to-dages kursus.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.235