23948sdkhjf

Lokalt initiativ imod uautoriseret arbejde

I Herning-området tager man nu fat om problemet med uautoriseret vvs-arbejde. Navngivne firmaer, der arbejder udenfor reglerne, vil blive anmeldt til Sikkerhedsstyrelsen.
Kampen imod det uautoriserede vvs-arbejde skærpes i Herning-området. Tekniq- og DS-medlemmer i lokalforeningen går nu sammen om at sætte ekstra fokus på snyderne og få dem anmeldt og straffet.

Helt konkret vil installatørerne være ekstra opmærksomme på, om firmaer og håndværkere udfører arbejde uden at have autorisationen i orden. Opdager installatørerne uautoriseret arbejde, videregiver de navne på firmaerne og håndværkerne til Tekniq centralt, hvorfra sagerne så vil blive anmeldt til Sikkerhedsstyrelsen.

- Vi gør det, så nogen kan mærke det konkret, når de ikke har autorisationen i orden, fortæller vvs-installatør Carsten B. Hansen på vegne af lokalforeningen til Building Supply og tilføjer:

- Målet er at komme de firmaer til livs, som vi ved går og laver mere end det blikkenslager- og varmearbejde, de må, men også ulovligt sanitetsarbejde og lignende.

Opbakning fra organisationen
Formand for Tekniqs bestyrelse, Søren Skræddergaard, bakker initiativet og fremgangsmåden op.

- Vi kan ikke være tjent med, at der går folk omkring og imod bedre vidende udfører installationsarbejde, som gør os syge. En autoriseret installatør har den rette kendskab til materialerne og ved, hvordan tingene skal sættes rigtigt sammen, siger Søren Skræddergaard til Building Supply.

Branchen kan med andre ord ikke være tjent med, at der kommer historier om dårlig vandkvalitet på grund af de uautoriseredes arbejde. Derfor er opfordringen til vvs'ere, der går rundt med viden om uautoriseret arbejde, klar:

- Det er enkelt. Hvis I giver os nogle holdbare oplysning om firmer, der udfører uautoriseret arbejde, så skal vi nok sende dem videre til Sikkerhedsstyrelsen, lyder det fra Søren Skræddergaard.

Inspiration til andre vvs'ere
Indsatsen i det midtjyske fortsætter i 2012, hvor man vil prøve at få hele medlemsskaren til at sætte fokus på problemet. Ved generalforsamlingen i 2013 skal indsatsen og resultaterne, som den til den tid har skabt, så evalueres.

Forventningen – og håbet – er, at det allerede nu kan være inspiration for andre af Tekniq og DS' kredse rundt om i landet:

- Når vi som forening tager problemet op, vil andre lokaleforeninger nok også tage fat i det. Der skal hul på bylden så der bliver gjort noget ved det, siger det fra Carsten B. Hansen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111