23948sdkhjf

Regeringen vil bygge almene boliger på Christiania

Regeringen planlægger, at nogle af de i alt 22.000 almene boliger, som regeringen vil bygge frem mod 2035, skal ligge på Christiania i København.

Det fremgår af udspillet, der kan ses på regeringen.dk.

- Regeringen vil undersøge, om der kan etableres nye almene boliger på en lang række konkrete steder i København såsom Skjolds Plads på Nørrebro, Bispebjerg, Christiania med videre, står der i udspillet.

Det bærer navnet "Tættere på II - Byer med plads til alle".

Det fremgår dog ikke klart, om det er muligt at bygge boliger i fristaden.

Af udspillet fremgår det, at regeringen vil "undersøge" og "arbejde målrettet for" at bygge almene boliger på Christiania.

Det fremgår heller ikke, hvor mange almene boliger der i givet fald skal ligge på Christiania.

Statsminister Mette Frederiksen (S) sagde i sin tale ved Folketingets åbning tirsdag i forrige uge, at udspillet, der præsenteres tirsdag klokken 11, skulle betyde tre gange så mange nybyggede familieboliger i København.

De almene boliger skal ifølge statsministeren have en størrelse på typisk mellem 80 og 90 kvadratmeter, og de skal koste omkring 8000 kroner om måneden at bo i.

Regeringen foreslår at bruge ti milliarder kroner fra Nybyggerifonden i perioden frem til 2035 på at skabe 22.000 nye almene boliger.

Fonden, som blev etableret i 1998, yder støtte til alment byggeri. Pengene til fonden kommer fra beboere i almene boliger, der via huslejen indbetaler penge til fonden.

Nybyggerifonden råder i øjeblikket over cirka en milliard kroner, men regeringen foreslår, at der skal etableres en fond for blandede byer, som skal finansieres af Nybyggerifonden.

Den nye fond skal have tilført ti milliarder kroner fra 2022 til 2035. I udspillet er der disponeret fem milliarder kroner fra næste år og til og med 2031.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095