23948sdkhjf

Fra prof-fodboldspiller til prisvindende bygningskonstruktør

Vinderen af Konstruktørernes Dimittendpris 2021 har en bred faglighed med øje for både bæredygtighed, bygbarhed og byggeteknik

Thomas Wiil-Andersen fra Københavns Erhvervsakademi får dette års Konstruktørernes Dimittendpris for gennem et hotelprojekt på bedste vis at demonstrere bygningskonstruktørens fagligt brede profil. Prisvinderen, der før sin konstruktøruddannelse var professionel fodboldspiller (Hvidovre og AB), ser prisen som et kæmpe skulderklap for benhårdt arbejde.

- Min ambition var at komme omkring projektet som en specialiseret generalist for at opbygge så meget viden, at jeg kan deltage i en dialog med alle fagdiscipliner. Så da jeg fik at vide, at jeg havde vundet, var jeg ikke til at skyde igennem. Det bekræftede mig i, at det kan betale sig at yde en ekstra indsats og er kulminationen på at have arbejdet benhårdt gennem hele uddannelsen, fastslår Thomas Wiil-Andersen.

Formanden for Konstruktørforeningen (KF), Kirsten Nielsen, siger, at 31-årige Thomas Wiil-Andersen på en overbevisende måde viser konstruktørens brede faglighed med øje for bygbarhed, gode byggetekniske løsninger, forståelse for processer og procesledelse samt en flot dokumentation heraf.

Hybrid-byggeri

Thomas Wiil-Andersen blev færdig i år som bygningskonstruktør på Københavns Erhvervsakademi og arbejder nu som IKT-leder i rådgivervirksomheden MOE (IKT står for informations- og kommunikationsteknologi).

Afgangsprojektet er en bearbejdning af et ikke-realiseret dispositionsforslag fra KANT arkitekter for et hotelbyggeri på 8 etager i Ørestaden.

Det oprindelige projekt var projekteret med bygningsdele i stål og beton, men for at gøre det mere bæredygtigt har prisvinderen ændret det til et såkaldt hybridbyggeri, hvor størstedelen af bygningsdelene er erstattet af CLT-elementer (Cross Laminated Timber) og limtræ, men dog stadig har beton og stål i kælderen samt i bygningens stabiliserende kerner.

Konstruktøren som bindeled

Medlem af priskomiteen, Michael H. Nielsen, selvstændig konsulent og tidligere direktør i DI Dansk Byggeri (nu DI Byggeri), siger om prisvinderen:

 - Han demonstrerer bygningskonstruktøren som bindeled mellem arkitektens kreative ide og virkelighedens byggeproces med alle de elementer, der skal med for at bygge med kvalitet. Derudover har han givet sig selv det benspænd at tage afsæt i et klassisk tænkt konstruktionsprojekt ved både at tænke bæredygtige løsninger ind og levere en imponerende dokumentation og analyse af sine løsninger.

 15 nominerede projekter på højt niveau

Om de i alt 15 nominerede afgangsprojekter fra otte uddannelsessteder siger KF-formanden, Kirsten Nielsen:

- Projekterne, der både omfatter nybyggerier, renovering, boligbyggerier og erhverv, er alle gennemarbejdede, af høj kvalitet og i høj grad i tråd med tidens tendenser inden for bæredygtigt byggeri.

 Konstruktørernes Dimittendpris, der uddeles på KF’s Regionale Konstruktørdag den 2. november 2021 i København (Auditoriet på PFA’s hovedkontor), består af et rejselegat på 10.000 kr. og et års gratis medlemskab af KF. Prisen uddeles for 5. gang.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079