23948sdkhjf

Stort hospitalsbyggeri bliver et år forsinket

Ibrugtagningen af det nye akuthospital på Nyt Hospital Bispebjerg bliver udskudt ca. 1 år. Det blev regionsrådet orienteret om tirsdag. Hospitalet forventer derfor nu, at første etape kan tages i brug medio 2024, og at den sidste del af byggeriet kan tages i brug i 2026 - og ikke 2025, som først planlagt.

De bygger Akuthuset

 • Bygherrerådgiver er Drees & Sommer.
 • Totalrådgiverne er et konsortium af Arup Denmark, KHR Architecture A/S, EYP Health og med underrådgiverne Urban Lab, Niras A/S og Lohfert & Praetorius A/S.​
 • Totalentreprenør: Rizzani de Eccher (It) med underentreprenør Vamed (Østrig) og underrådgiverne ATI Project (It), Sweco (Sv) og Creo Arkitekter (DK). 
 • Forventet byggeperiode: 2020-2025.
 • Opgaven blev udbudt med en targetpris på 1,55 mia. kr. af et samlet budget på 3,43 mia. kr.  i 2019-priser.

Kilde: Nyt hospital Bispebjerg

Det skriver Nyt Hospital Bispebjerg i en pressemeddelelse.

Udskydelsen skyldes, at den italienske entreprenør Rizzani de Eccher har været ramt af restriktioner under corona-epidemien. Det betød at koordineringen under designfasen var mere tidskrævende end forventet. Desuden forudser totalentreprenøren vanskeligheder med at skaffe tilstrækkelig med håndværkere. En længere tidsfrist vil gøre det nemmere at håndtere den udfordring.

- Vi må indse, at corona og et presset byggemarked har haft indflydelse på projektet. Vi har sammen med entreprenøren fastlagt en ny og mere realistisk tidsplan, så vi ved, hvad vi kan regne med, siger projektchef Lene Stevnhoved fra Region Hovedstadens Center for Ejendomme, der er ansvarlig for byggeriet, og tilføjer: 

- Såvel entreprenøren som regionen har en fælles interesse i at få det her byggeri færdigt hurtigst muligt.

Center for Ejendomme forventer ikke, at udskydelsen får store økonomiske konsekvenser.

Nyt hospital Bispebjerg

 • Byggeriet af Nyt Hospital Bispebjerg udskydes med ca. et år.
 • Forsinkelsen skyldes blandt andet corona-restriktioner og udfordringer med at skaffe arbejdskraft.
 • Byggeriet bygges i etaper. Første etape kan tages i brug medio 2024, og den sidste del af byggeriet kan tages i brug i 2026.
 • Nærmere analyser og dialog med entreprenøren skal fastlægge den endelige tidsplan.
 • Det nye hospital er en 77.500 kvadratmeter stor ny tilføjelse til det eksisterende hospital, der blandt andet omfatter ensengsstuer, en fælles akutmodtagelse, intensiv afdeling, røntgen og operationsgang og kvinde-barn afdelinger.
 • Region Hovedstadens Center for Ejendomme bygger Nyt Hospital Bispebjerg, der er finansieret af Kvalitetsfonden.
 • Region Hovedstaden investerer i disse år 20 mia. kr. i hospitalsbyggerier, heraf kommer 9 mia. kr. fra Statens Kvalitetsfond. Byggerierne skaber tidssvarende og funktionelle rammer for den bedste behandling med patienten i centrum.

Kilde: Nyt hospital Bispebjerg

Indflytning udskydes

En forlængelse af tidsplanen kan blandt andet betyde, at etablering af hospitalet nye kvinde-barn afdelinger bliver udskudt.

- Vi er naturligvis ærgerlige over, at tidsplanen bliver udskudt, da mange medarbejdere er i fuld gang med at planlægge indflytningen i det nye, og vi vil jo gerne kunne tilbyde vores patienter gode nye rammer om deres behandling. Men vi vil hellere have en realistisk tidsplan at forholde os til, så vi kan planlægge tingene ordentligt, siger hospitalsdirektør Kristian Antonsen.

Udskydelsen af det nye akuthospital betyder også, at renoveringen af det såkaldte Lersø-kompleks, en central bygning på hospitalets område, udskydes. Det får indflydelse på byggeriet af den nye psykiatri på Bispebjerg. Samtidig udskydes indflytningen af Psykiatrisk Center Københavns ambulatorier i Lersø-komplekset.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.109