23948sdkhjf

Grønnere beton gavner klimaet og bundlinjen

Elementvirksomheden Ambercon arbejder strategisk og konkret på at blive mere klimavenlig. Virksomheden har udviklet det grønne koncept Ambercon EnvironMent, som blandt andet leverer elementer til UN17 Village, der bygges i Ørestaden med FN’s verdensmål som rettesnor.

Bæredygtighed og lavere klimaaftryk er abstrakte begreber, der er svære at sætte en knappenål i. Betonelementvirksomheden Ambercon udvikler sin egen ”lex Ambercon” for klimaindsatsen strategisk og som konkrete indsatser i hverdagen. ”Man kan ikke banke andre i hovedet med, at de bør gøre noget aktivt for klimaet, hvis man ikke selv gør noget. Vi er derfor i færd med at implementere bæredygtighed på stratetisk niveau og definere mål, som skal indfases i afdelingerne - til gavn for klimaet og virksomhedens bundlinje ved for eksempel at minimere spild af tid og andre ressourcer,” fortæller Ambercons adm. direktør Apichat Bonde. Konkret arbejder Ambercon på at blive løst fra sin binding til fossil naturgas og overgå til den grønnere fjernvarme. Desuden kan medarbejdere og kunder med hybrid- og
elbiler snart oplade deres biler ved standere på Ambercons parkeringsplads. Desuden har teknikere hos Ambercom i et år arbejdet på at tilpasse Aalborg Portlands klimavenlige FUTURECEM, så den nu også kan benyttes som dagsproduktion hos Ambercon, selv om den som udgangspunkt er beregnet til at indgå i flydende betonmasse til støbning på byggepladser. FUTURECEM har 30 procent lavere CO2-aftryk end traditionel cement og er fundamentet for virksomhedens nye koncept for grønne betonelementer med navnet Ambercon EnvironMent.

“Man kan ikke banke andre i hovedet med, at de bør gøre noget aktivt for klimaet, hvis man ikke selv gør noget. Vi er derfor i færd med at implementere bæredygtighed på strategisk niveau"
Apichat Bonde, adm. direktør, Ambercon

Bydel af beton efter verdensmålene
Den kommende, bæredygtige bydel UN17 Village i Ørestaden bliver en af de første store kunder til at benytte Ambercon EnvironMent. Byggeriet er verdens første bygget efter FN’s 17 verdensmål og får blandt andet 40.000 kvadratmeter væg og facade fra Ambercon EnvironMent, som bygherren NREP har valgt som det mest bæredygtige betonprodukt. Udover vægge og facader skal Ambercon levere etagedæk, søjler og bjælker. De første leverancer allerede nu i oktober og det kommende år frem. ”For os er det at arbejde med og
for klimaet win-win, da både klimaet og vi opnår noget ved det. Vi ser også bæredygtighed i de måder, vi samarbejder på. For eksempel vinder som regel altid det laveste bud på offentlige sygehusbyggerier, som alligevel overskrider tidsplaner og budgetter og ofte er behæftet med fejl, der er kostbare og ressourcekrævende at udbedre. Hvis nu leverandører, bygherre og entreprenører kommer tidligere ind i projekteringsfasen, kan vi i fællesskab minimere fejl, ændringer, overskridelser af budgetter og tidsplaner og det deraffølgende ressourcetab, fordi vi eksempelvis har erfaringer med råhuse,” vurderer Apichat Bonde.

FAKTA
Ambercon med hovedsæde i Støvring blev grundlagt i 1965 og er en af Danmarks førende producenter af beton- og facadeelementer.
Virksomheden producerer primært betonelementer og løsninger til alle typer byggeri er med fokus på høje, rationelle- funktionelle og profilerede krav.
Ambercon har 260 medarbejdere og omsatte i 2020 for 298 mio. kr.

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078