23948sdkhjf

Håndværkermøde om energioptimering

Scanenergi arrangerer den 15. maj endnu et møde for lokale håndværkere om energioptimeringer.
Mere end 60 lokale håndværkere mødte for lidt over en måned siden op til et aftenmøde om energioptimering. Mødet var arrangeret af Scanenergi A/S, og målet var at informere om virksomhedens samarbejde med Ringkøbing-Skjern Kommune, hvor målet er at energioptimere 100 privatboliger inden udgangen af 2012. Nu gentages succesen.

Det nye møde finder sted den 15. maj hos RAH, Ringkøbing Amts Højspændingsforsyning, i Ringkøbing.

- Det første møde gik rigtig godt, og opbakningen fra håndværkerne var stor. Derfor holder vi nu, hvad man kan kalde et opsamlingsmøde. Her kan de håndværksmestre, der gik glip af det første møde komme og høre om projektet og blive tilmeldt håndværkerlisten, siger forretningsudvikler hos Scanenergi, Rasmus Koed Lauritzen.

Vil skabe omsætning på 7,5 millioner
For at nå målet om 100 energioptimerede privatboliger i år, har Scanenergi A/S nemlig oprettet en liste med håndværkersgrupper.

- Det skal gøres så nemt som muligt. I dag skal man som kunde henvende sig til en lang række håndværkere, før man er færdig med at energioptimere sit hjem. Det kan virke uoverskueligt, men med håndværkerlisten fjerner vi den barriere. Her får man et overskueligt værktøj, der hjælper husejeren effektivt videre, siger Rasmus Koed Lauritzen.

Energirenoveringen af de første 100 huse forventes at skabe en omsætning på 7,5 mio. kr. inden udgangen af 2012. I Ringkøbing-Skjern Kommunes energiplan Energi2020 er målet, at projektet føres videre til optimering af 1.000 huse inden udgangen af 2014.

Optimeringens proces
Processen i projektet er sådan, at Scanenergi i samarbejde med Ringkøbing-Skjern Kommune betaler for en indledende undersøgelse samt en energirapport. Begge dele udarbejdes af Scanenergis konsulenter.

Herefter tilbydes de medvirkende husstande en liste med godkendte håndværkere, der kan kontaktes for yderligere information og tilbud.

Forsyningsselskaberne RAH, Ringkøbing-Skjern Forsyning og Ringkøbing Fjernvarmeværk indgår endvidere i HusetsEnergi.dk.

Læs mere om mødet og mulighederne for tilmelding på www.rksk.dk .
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127