23948sdkhjf

12.000 ton pylonfond til havs efter en uges venten

Efter en uge hvor den italienske hovedentreprenør Storstrøm Bridge Joint Venture, SBJV og Vejdirektoratet har ventet på de rette vejmæssige forhold blev søndag 17. oktober dagen, hvor operationen med at sejle fundamentet til broen ud i Storstrømmen kunne begynde.

Den kompleks opgave kræver roligt vejr i 2 ½ døgn, oplyser Vejdirektoratet i en pressemeddelelse. 

Fundamentet skal placeres i midten af linjeføringen på den kommende bro, og det er en af de største milepæle på projektet, fortæller Niels Gottlieb, der er projektchef i Vejdirektoratet.

Fakta om pylonfundamentet

Mandskabet fra SBJV har arbejdet på at bygge fundamentet op siden forsommeren 2020 og det kommer til at have en vægt omkring 12.100 ton.

Længde: 42 meter

Højde: 22,7 meter

Bredde: 34 meter

Primære materialer: 4.500 kbm armeret beton

Placering: Fundamentet skal stå på 18,9 meters dybde

– Vi har ventet en god uges tid på dette moment, så det var godt endelig at se prammen forlade kajen og begynde rejsen mod det sted fundamentet skal sænkes, siger Niels Gottlieb i pressemeddelelsen.

Arbejder under uhyre stor koncentration

Klokken cirka 8:00 den 17. oktober begyndte fire slæbebåde at trække prammen - som fundamentet står på - ud af Vordingborg Havn og omkring syv timer senere nåede fundamentet sit første stop på rejsen. På 21 meters havdybde blev prammen forankret til fire tunge ankerblokke på havbunden. 

Næste led i operationen er at prammen fylder sine ballasttanke med vand, sænker sig og frigør fundamentet fra prammen. Derefter fører slæbebåde fundamentet ud til sænkningsstedet.

Fakta om prammen

Navn: BOA Barge 34

Kommer fra Norge

Færdigbygget 2011

Længde: 140 meter

Bredde: 36 meter

Højde: 8,54 meter

Rummer 27 ballasttanke

Ballasttankene kan rumme 27.750 kbm vand

– Mandskabet arbejder under uhyre stor koncentration, fordi både vind og vejr påvirker processen, men går det som planen ser ud nu, vil fundamentet blive gjort fri af prammen mandag og tirsdag kan vi så afslutte sænkningen, siger projektchef Niels Gottlieb.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111