23948sdkhjf

Materialepriser spolerer almene byggeprojekter

Den almene sektor er hårdt presset af de stigende materialepriser, som betyder, at nogle projekter må gentænkes eller sendes i graven.

Thomas Holluf Nielsen, adm. direktør i Domea, fortæller til Licitationen – Byggeriets Dagblad, at Domea har flere licitationer, som til stor skuffelse ikke længere kan hænge sammen grundet det seneste års støt stigende materialepriser. 

- Det, synes jeg, er rigtig ærgerligt. Det er to muligheder i sådan en situation, enten bliver man nødt til at afblæse eller udskyde, eller også bliver man nødt til at skære projektet til, og det går jo i sidste ende udover beboerne, fordi det betyder en forringelse af kvalitet og funktionalitet i de færdige byggerier, siger han.

De for branchen uforudsete prisstigninger betyder i nogle tilfælde, at de af myndighederne fastsatte maksimumbeløb for alment byggeri ikke kan efterleves, hvis projekter skal realiseres som planlagt. 

Henrik Bang, adm. direktør i Bygherreforeningen, der har 23 af de største almene boligselskaber blandt sine medlemmer, stemmer i.

Det er hans vurdering, at det kan blive nødvendigt at hæve maksimumbeløbene, som almene boliger må koste, hvis man vil undgå, at udviklingen af sektoren bremses:

- Både grundpriser, håndværkerpriser og materialepriser ligger meget højt lige nu, så hvis der skal ske noget, bliver man nok nødt til at sætte flere penge af til den enkelte bolig, siger han.

Læs hele historien, om hvordan materialepriserne udfordrer den almene sektor hos Licitationen - Byggeriets Dagblad:

Høje materialepriser stikker kæp i hjulet på alment byggeri

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.158