23948sdkhjf

Nørre Aaby indvier Sidesporet

Sidesporet, et nyindrettet, aktivt opholdsareal ved stationen i Nørre Aaby, bliver frit tilgængeligt den 13. maj.
Op af banen i Nørre Aaby er et før hen øde asfalteret areal klar til at blive taget i brug som et aktivt opholdsareal under navnet "Sidesporet". Det sker, når hegnet omkring pladsen fjernes søndag den 13. maj kl. 15:00.

Nyindretningen af området grunder i en konkurrence, som Realdania og Lokale- og Anlægsfonden udskrev blandt landets kommuner om at indrette en plads i byen på en ny og anden måde, der inviterer til leg og bevægelse.

Mange samarbejdspartnere i projektet
Middelfart Kommune greb chancen og lagde billet ind. Pladsen på Rønnevej blev valgt, og en plan for indretningen blev udviklet i et frugtbart samspil mellem flere unge fra Ungdomsrådet og de lokale skoler, landskabsarkitekt Hanne Bat samt folk fra kommune, DSB og Banedanmark.

Projektet vandt genklang hos dommerkomiteen, der gav midler til at dække 75 % af anlægsudgifterne. Også i kommunens Tekniske Udvalg og Social- og sundhedsudvalg, der har arbejdet med projektet, er der tilfredshed med resultatet. Og Byrådet fandt derfor også den resterende gode halve million til pladsens indretning.

Nu kan Sidesporet så tages i brug af Kommunens og byens borgere, store som små. Indretningen er især designet efter ønsker og idéer fra de unge i byen, men meningen er, at alle kan bruge den, hygge sig der, afprøve de forskellige installationer og bruge ventetiden på toget aktivt.

Fakta:
Sidesporet er et af ni projekter under "En God Omvej", som sætter fokus på, hvordan den fysiske ramme kan skabe bedre vilkår for det aktive og sunde hverdagsliv med fokus på bevægelse i det fri, lige der hvor man bor eller færdes i det daglige.

I alt 59 af landets kommuner har deltaget i et udviklingsforløb, der med støtte fra Realdania og Lokale- og Anlægsfonden har haft fokus på at udvikle kreative, fysiske tiltag, som kan invitere byens borgere til leg og bevægelse, realiseres for relativt få anlægskroner og samtidig fungere som inspiration for den mere langsigtede og strategiske planlægning i forhold til at skabe gode rammer for sunde og aktive boligområder, kvarterer og byer.

Ni vinderprojekter er valgt, og udover Middelfart Kommunes projekt Sidesporet i Nørre Aaby er der lavet projekter i kommunerne Fredericia, Gladsaxe, Kolding, Odsherred, Ringkøbing, Roskilde, Solrød og Sønderborg.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142