23948sdkhjf

Boligselskab vil bygge for 200 millioner boliger i det sydlige Odense

Står det til det store fynske boligselskab Civica skal 100 almene familieboliger være del af det kommende bydelsprojekt Valdemars Have i det sydlige Odense. 

Boligerne skal efter planen opføres på en tidligere industrigrund, kaldet Tasso-grunden, på Hjallesegade i Hjallese. De er tiltænkt varierede boligtyper fra rækkehuse til etageboliger op til fem etager med boliger i størrelser fra cirka 65 kvm til 110 kvm. 

Kort om Valdemars Have:

  • 100 familieboliger i etagebyggeri op til 5 etager, alle boliger bliver elevatorbetjente 
  • Boligerne bliver i forskellige størrelser fra cirka 65 kvm til 110 kvm med et gennemsnit på 90 kvm 
  • Anskaffelsessummen for projektet er 198,8 mio. kr. i 2021-tal inkl. moms. 
  • Grundkapitalen udgør 15,9 mio. kr. i 2021-tal inkl. moms. 
  • Lokalplan for området er i proces og omfatter en offentlig høring, forventes godkendt i andet halvår af 2022.

Boligselskabet sætter anskaffelsessummen for projektet til 198,8 mio. kr., og har søgt Odense Kommune om tilsagn om 15,9 mio. kr. i 2021-tal i støtte til projektet i form af grundkapital. Det viser dagsordenen for næste møde i Odense Kommunes by- og kulturudvalg. Heri fremgår det også, at By- og Kulturforvaltningen indstiller udvalget at godkende et foreløbigt tilsagn. 

Grunden bliver i projektforslaget inddelt i fem delområder, som indeholder bolig og erhverv, boliger og rækkehuse. Hvert område indrettes med intime gårdrum, der skal understøtte livet mellem boligerne. Ud over boliger placeres der også en dagligvarebutik og erhverv. 

Projektet for de almene familieboliger forventes igangsat 2022 og afsluttet i 2024. De private boligbyggerier forventes opstartet i 2023, og bygges eventuelt i etaper. Hele bydelen forventes færdigt og indflyttet i 2026.

Støberifortid

Jernstøberiet Tasso, som lå og stadig ligger i Frederiksgade i Odense, havde i 1947 bestillinger nok til at udvide produktionen i Hjallese.

I 2001 valgte Tasso at stoppe produktionen i Hjallese og fjerne alle bygninger på grunden. 

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11