23948sdkhjf

Vil bygge Danmarks første havbad

Vesterhavets eget friluftsbad og Danmarks første havbad skal - hvis det står til Thisted Kommune - etableres som en udbygning af molen i Nørre Vorupør.
Idéen med at udnytter vandet fra havne og fjorde til at skabe et lukket og sikkert område, hvor alle kan bade, svømme og soppe er kendt fra havnebade og friluftsbade rundt omkring i landet.

En borger fik en god ide til projekt ”Mulighedernes Land” - at skabe Vesterhavets eget friluftsbad, altså et havbad. Derfor har Thisted Kommune undersøgt mulighederne for en række havbade langs vestkysten. De skal i så fald udnytte Vesterhavet og samtidigt skabe sikre rammer for, at alle får nye muligheder for at springe i bølgen blå.

- Vi håber på at kunne tilbyde borgerne i Thisted Kommune det første etablerede havbad ved Vesterhavet, hvor alle kan bade i vandet fra Vesterhavet undre sikre forhold. Og med alle mener vi alle - både handicappede, børn, ældre og alle, som har lyst til at svømme eller nyde en tur i saltvandet, uden at skulle være bange for understrøm og hestehuller, siger Gerd Dam, der er en af koordinatorerne bag initiativet.

Forundersøgelsen peger på tre lokationer
Initiativet har fået tildelt 400.000 kroner af Det Obelske Familiefond til at gennemføre en forundersøgelse af mulige steder, hvor et havbad kan blive opført. Denne forundersøgelse har udpeget Nr. Vorupør, Krik og Klitmøller som de tre mest oplagte steder.

- Ud af disse tre steder, har vi i første omgang valgt at fokusere på Nr. Vorupør. Et havbad vil her kunne ligge som en naturlig udbygning af den eksisterende mole. Derudover er Nr. Vorupør det største turistområde i kommunen. Og at skabe det første havbad i Danmark vil naturligvis bare trække endnu flere til. Dertil kommer, at kystlinjen, i form af netop molen, allerede er blevet berørt af menneskehænder. Derfor er der ikke tale om et indgreb mod den naturlige kystlinje, siger Gerd Dam.

Ud over selve havbadet håber Thisted Kommune også på, at et væld af forskellige aktiviteter og initiativer så vil følge i kølvandet på havbadet – for eksempel beach-volleybaner og andre aktiviteter til lands og til vands langs kysten.

Havbadet i Nørre Vorupør vil ifølge et anlægsoverslag kræve en samlet projektsum på 9,94 mio. kr.

Forundersøgelsen er udført af Preben Skaarup Landskabsarkitekt MAA. MDL, Havnecon Consulting samt PSL.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095