23948sdkhjf

Razzia afslører fortsatte problemer i byggebranchen

Over 100 arbejdsplader med udenlandske medarbejdere og virksomheder blev tjekket, da Skat, Arbejdstilsynet og politiet onsdag i sidste uge fortsatte indsatsen mod social dumping.
I en stor fælles aktion mod social dumping tjekkede medarbejdere fra Skat, Arbejdstilsynet og politiet hele onsdag forholdene på 112 arbejdspladser landet over.

Kontrolbesøgene koncentrerede sig om byggepladser samt rengøringsvirksomheder på kroer og hoteller, og konklusionen er, at der fortsat er problemer med at betale skat og moms af indtægterne. Skat oplevede således problemer hos 2/3 af de virksomheder, der havde opgaver på byggepladserne.

- Resultaterne for byggebranchen er tilsyneladende lige så problematiske som i marts, da de tre myndigheder lavede den første fælles aktion, siger skattedirektør Per Jacobsen, Skat Midt- og Sydsjælland, der er ansvarlig for Skatteministeriets del af projektet om social dumping.

I alt blev der på arbejdspladserne truffet 243 udenlandske statsborgere. Flest polakker og litauere. Skatteminister Thor Möger Pedersen lover en fortsat indsats fra de tre myndigheder.

- Aktionen viser jo – desværre – at indsatsen er berettiget. Det er en fuldstændig central opgave for danske myndigheder at sikre, at danske virksomheder ikke bliver udsat for unfair konkurrence, men alle spiller efter de samme regler, siger Thor Möger Pedersen.

For Arbejdstilsynets vedkommende betød aktionsdagen, at i alt 15 udenlandske virksomheder nu kan regne med en politianmeldelse og efterfølgende bøde for manglende RUT-registrering. Dagen resulterede også i 47 alvorlige påbud til de besøgte virksomheder om manglende overholdelse af arbejdsmiljøloven.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141