23948sdkhjf

Delegation skal se på energirenoveringer i Sønderborg

Ni partnere fra europæiske byer er i fuld gang med at udarbejde en global vejledning om energieffektiv renovering af socialt boligbyggeri. I denne uge henter de inspiration i Sønderborg.
I dagene 9.-11. maj får Sønderborg besøg af ni partnere fra europæiske byer, der er i fuld gang med at udarbejde en global vejledning om energieffektiv renovering af socialt boligbyggeri.

Der er tale om et EU-projekt under URBACT-programmet; et europæisk udviklings- og læringsnetværk til fremme af bæredygtig udvikling.

Programmet hedder CASH og kunne egentlig godt handle om kolde kontanter i den forstand, at der er penge at spare for boligforeningerne, og dermed for lejerne, hvis boligerne er energieffektive.

Møder lokale virksomheder
Men CASH står nu for ”Cities Action for Sustainable Housing” og handler derfor om bæredygtige boliger. Her har Sønderborg meget at byde ind med, idet byen er godt i gang med at omlægge energiforsyningen i fjernvarmen til miljøvenlig energi. I løbet af besøget skal de europæiske gæster se på grøn fjernvarme baseret på geotermi (jordvarme), biomasse, solparkanlæg og affaldsforbrænding.

Tre af Sønderborgs boligforeninger er med i projektet og vil fremvise eksempler på energirenovering i det almene boligbyggeri. Det er energieffektivt byggeri i Vollerup og på Søstjernevej og omdannelsen af EUC´s gamle bygninger på Grundtvigs allé til energirigtige boliger med solceller på tagene.

De europæiske gæster får også lejlighed til at møde rådgivervirksomhederne i Sønderborg. Her får de blandt andet mulighed for at diskutere nye tekniske løsninger på energirenovering.

Den 9. maj, kl. 11, i besøger EU-delegationen EUC Syd´s gamle bygninger på Grundtvigs Allé 88 i Sønderborg, hvor der er stande og præsentationer fra rådgivende ingeniørvirksomheder og arkitektfirmaer i Sønderborg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078