23948sdkhjf

Fornyelse griber om sig

Næstved Kommune benytter sig af lejligheden til at lægge nye fliser i en gågade, hvor der skal skiftes fjernvarmerør. Og det er blot en flig af et omfattende arbejde.
For knapt 40 år siden blev der langt fjernevarmerør i gågaden i Ringstedgade. De er nu så gennemtærede, at det varme vand siver ud, og derfor skal rørene skiftes. Og når nu der skal graves, benytter Næstved Kommune lejligheden til at lægge nye fliser, så der bliver en flot sammenhæng i hele gågadeområdet.

- Når nu der alligevel bliver gravet ned, kan vi lige så godt få det hele endevendt. Der bliver lagt nye vandrør, kloakrør og kabel til belysning. Telefon-, antenne-, og el-ledninger vil blive tjekket af de respektive lednings-ejere, fortæller Kathrine Rose, trafikplanlægger i Næstved Kommune og fortsætter:

- Og for at fremtidssikre så vidt som muligt, lægger vi såkaldte træk-rør, på mellem 5 og 10 cm i diameter, så man for fremtiden ikke behøver at grave hele vejen ned, når noget skal skiftet, for man kan simpelthen skubbe nye kabler igennem de tomme trækrør. Det bliver et større koordineringsarbejde med alle de forskellige firmaer, der skal til deres ledninger og rør. Men vi vil gøre det grunddigt, når nu der skal graves.

Separatkloakering også del af projektet
Den nye belægning består af en svensk rødlig granit omkranset af en grå portugisisk bordur-granitsten. Mange byer har valgt at lægge de dyre sten i siderne af deres gågader. Men i Næstved Kommune har man omvendt valgt den smukke mosaik granitsten midt i gaden, hvor den er mest synlig.

Jesper Gersholm, formand for Teknisk Udvalg forventer, at den kommunale andel af hele projektet kommer til at koste ca. 3 mio. kr.

I det færdige resultat, er der også tænkt på miljøet. Således lægger man separate regnvands-ledninger ned, som giver mulighed for separat regulering og forsinkelse af regnvandet ved større regnskyl.

Etapevis fremgang mindsker gener
De første maskiner ruller ind på Ringstedgade den 21. maj og begynder at tage fliser op og grave ned til rørene.

Vejarbejdet er delt op i tre etaper, hvor den sidste afsluttes den 20. august. Når arbejdet på hver etape er afsluttet, bliver der lagt et lag genbrugsasfalt, som man kan gå direkte på.

Fliserne bliver lagt fra medio august og vil være færdigt den 1.november.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.088