23948sdkhjf

Tekniq: konkurrenceevnen er lakmusprøven

En styrkelse af erhvervsuddannelserne er afgørende for at sikre kvalificerede medarbejdere, der kan styrke virksomhedernes konkurrenceevne, lyder det fra Tekniq.
Regeringens netop fremlagte 2020-plan får roser fra Tekniq, Installatørernes Organisation, for sit fokus på virksomhedernes svækkede konkurrenceevne

– Som naturlig konsekvens af konkurrenceevnens betydning, må det også være den, der fremover skal være lakmusprøven, når der gennemføres reformer og trepartsforhandlinger. Uanset om vi taler reformer af uddannelsessystemet, skattereform, reform af førtidspension eller andre strukturforbedrende initiativer, så må målepunktet for reformerne være om de bidrager positivt eller negativt til konkurrenceevnen. Og vi skal kun vælge de løsninger, der styrker konkurrenceevnen, siger Niels Jørgen Hansen, administrerende direktør i Tekniq.

Kvalificeret arbejdsstyrke skal sikre konkurrenceevnen
Uddannelsesområdet er et eksempel, der peges ud af Niels Jørgen Hansen:

– I installationsbranchen har vi længe arbejdet for at sikre, at erhvervsuddannelserne, som er en af drivkræfterne i den private vækst, bliver attraktive for især de fagligt dygtige unge. Nøglen til en bedre konkurrenceevne ligger hos kvalificerede og kompetente medarbejdere i effektive og konkurrencedygtige virksomheder. Fremtidens uddannelsespolitik må ikke alene blive et spørgsmål om, at alle får en ungdoms- eller videregående uddannelse. Det afgørende er, at alle unge får den rigtige uddannelse. Kvalifikationskravene i erhvervsuddannelserne er nu så høje, at det må være endelig slut med at opfatte netop denne del af uddannelsessystemet som støvsugeren, der skal samle alle unge op. Derfor er det godt regeringen sætter fokus på brobygning, siger Niels Jørgen Hansen.

Han understreger samtidig, at virksomhedernes konkurrenceevne ikke forbedres ved, at man pålægger dem ekstra omkostninger. Derfor opfordrer Tekniq regeringen til at fastholde reformdagsordenen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094