23948sdkhjf

Belægningssag afgjort

Høje-Taastrup Kommune har fået medhold i voldgiftssagen om belægningen på Taastrup Hovedgade. Niras og Zacho-Lind dømt til at betale erstatning.
Den længe ventede afgørelse i sagen om belægningen på Taastrup Hovedgade er nu faldet. Udfaldet blev, at rådgivningsvirksomheden Niras og entreprenøren Zacho-Lind skal betale henholdsvis 6 mio. kr. og 0,6 mio kr. inkl. moms i erstatning til kommunen.

Belægningen kan dermed langt om længe blive renoveret, så den klassiske hovedgade med butikker, træer og torvepladser kommer helt til sin ret.

Sagen kort
En nyrenoveret Tastrup Hovedgade blev indviet i december 2004, men der viste sig allerede i efteråret 2005 at være problemer med fugerne i belægningen af chaussésten. I sommeren 2006 gennemførte Zacho-Lind et større reparationsarbejde på de nedbrudte fuger.

Desværre fortsatte nedbrydningen, og da Zacho-Lind i sommeren 2007 opgav at foretage yderligere reparationer, måtte kommunen igangsætte en syns- og skønsforretning, som i 2011 blev til en voldgiftssag.

Udtrykker beklagelse overfor entreprenøren
Kommunen havde peget på entreprenøren Zacho-Lind som ansvarlig. Voldgiftsretten har imidlertid afgjort, at det er rådgiveren, der bærer hovedparten af ansvaret for problemerne med belægningen.

- Vi har i forløbet peget på entreprenøren Zacho-Lind som hovedansvarlig – voldgiftsretten er kommet til en anden afgørelse, og jeg vil over for Zacho-Lind beklage, at vi tog fejl på dette punkt, siger borgmester Michael Ziegler.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081