23948sdkhjf

Flere milliarder til renovering af almene boliger

Regeringen vil afsætte yderligere 4,1 mia. kr. til boligrenovering i 2012. Derfor er der indkaldt til forhandlinger om en forhøjelse af Landsbyggefondens renoveringsramme.
I november sidste år indgik regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti en bred boligaftale, der bl.a. betød, at man fremrykkede 5,5 mia. kr. af Landsbyggefondens ramme til renovering af almene boliger i 2011.

Renoveringsbehovet har imidlertid vist sig at være stort, og derfor vil regeringen forhøje rammen for 2012 med ekstra 4,1 mia. kr.

- Selvom vi med boligaftalen sidste år fremrykkede investeringer for et større milliardbeløb, er der fortsat et stort behov for at renovere de almene boliger, som mange steder i landet trænger til en kærlig hånd. Og ved at forhøje rammen med yderligere 4,1 mia. kr. kan vi både sikre tidsvarende almene boliger, som lever op til moderne energistandarder, og holde hånden under bygge- og anlægsbranchen, der er hårdt presset på grund af den økonomiske krise, siger Carsten Hansen, minister for by, bolig og landdistrikter.

Carsten Hansen foreslår at hæve Landsbyggefondens investeringsramme med 4,1 mia. kr., så der i 2012 bliver 6,8 mia. kr. til renoveringsarbejde i den almene boligsektor mod de nuværende 2,7 mia. kr.

Det forventes, at forhøjelsen af rammen vil have en beskæftigelseseffekt på ca. 1.500 personer i 2013 og 2014.

- Mange af de almene boliger er renoveringsmodne, så derfor kan vi lige så godt sætte gang i renoveringsarbejdet nu, hvor der er mangel på arbejdspladser, og på den måde stimulere væksten. Jeg håber derfor, at forligskredsen bag boligaftalen vil være med til at forhøje Landsbyggefondens ramme til boligrenovering, siger ministeren.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093