23948sdkhjf

Skat holder øje med Metrobyggeriet

Skat København holder et vågent øje med de virksomheder, der bygger den nye Metro Cityring.
Bygningen af Metroens Cityring er for alvor gået i gang, og Skat København har besluttet at holde et vågent øje med de danske og udenlandske der er involveret i byggeriet. Derfor har man nedsat en særlig gruppe, der skal følge byggeriet.

- Vi ved fra det tidligere Metrobyggeri og fra bygningen af Storebælts- og Øresundsbroen, at vi skal holde øje med sort arbejde og manglende indbetaling af skatter og moms, siger tolvholder Kurt Sørensen fra Skat København.

Dårlige erfaringer
Projektgruppen skal se til, at virksomheder og medarbejdere er registreret korrekt, og at der indbetales korrekt skat og moms.

- Vores erfaringer viser, at ikke alt skat har været afregnet, og der har været kreative eksempler på, at lønninger delvist bliver udbetalt i udlandet uden dansk skattebetaling, fortæller Kurt Sørensen.

En anden væsentlig opgave bliver at informere virksomheder og arbejdstagere om de skatteregler, der gælder i forbindelse med sådanne byggerier.

Uanmeldte besøg
Skat København besøger i øjeblikket de entreprenører, som arbejder på Metrobyggeriet.

- Vi kommer også uanmeldt på besøg på metrobyggepladserne for at tjekke, om tingene går ordentligt for sig. Så kan vi tale med de ansatte og konkret se, hvem der arbejder på stedet, slutter Kurt Sørensen.
Læs mere om: skat
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094