23948sdkhjf

Banedanmark skal renovere Bruuns Bro

Bruuns Bro ved Århus Hovedbanegård skal renoveres i perioden fra den 11. maj til den 29. juli 2012.
Fredag den 11. maj kl. 6.00 går Banedanmark i gang med renoveringen af Bruuns Bro.

- Vi udfører renoveringsarbejdet i to etaper, så én vejbane kan holdes åben for trafik i hele arbejdsperioden, fortæller Banedanmarks projektleder Marianne Rasmussen.

Vejbroen skal have ny fugtisolering, dvs. forsynes med en ny membran, der beskytter betonkonstruktionen mod fugtskader. Det indebærer, at asfalten og den gamle fugtisolering først skal fjernes. Herefter støbes ny beton, hvorefter fugtmembranen (der minder om tagpap) svejses fast. Til sidst får broen en ny asfaltbelægning.

Betonrækværket mellem vejbanen og cykelparkeringen har store afskalninger og får samtidig en gennemgribende renovering.

Derudover skal revner og afskalninger i betonen på broens underside pudses op, og der opsættes et finmasket net, der skal sikre mod nedfald af betonafskalninger i fremtiden. Sidst men ikke mindst skal perrontrapperne fra cykelparkeringen, der er angrebet af rust, afrenses og males.

- Istandsættelsen af Bruuns Bro har til formål at forlænge broens levetid og derved sikre, at trafikken på både jernbanen og vejen i de næste mange år ikke forstyrres af større reparationsarbejder mv., fortæller projektleder Marianne Rasmussen.

Samtidig med broarbejdet gennemfører Banedanmark og DSB en række fornyelsesarbejder på Århus H. Der opsættes ny perronbelysning, og alle trædele i tagkonstruktionen males. Desuden skal der ”ryddes op” i mængden af inventar på perronerne, så de fremstår mere overskuelige.

Arbejdet ventes at være færdigt den 29. juli.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078